Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Η κυβέρνηση μετά από τα αλλεπάλληλα μέτρα εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, έρχεται να βάλει ένα ακόμη χαράτσι, το οποίο καταλύει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης και ανταποδοτικότητας. 

Πριν από μερικούς μήνες η κυβέρνηση διέλυε την ΕΡΤ, πνίγοντάς την στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ ως αμαρτωλή, για να την επαναβαπτίσει ως ΝΕΡΙΤ. Η ΝΕΡΙΤ αποτελεί πλέον μία ραδιοτηλεόραση φάντασμα η οποία δε θυμίζει σε τίποτα δημόσια ραδιοτηλεόραση. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, η κυβέρνηση επαναφέρει «ανταποδοτικό» τέλος ύψους 3 ευρώ το μήνα για τη ΝΕΡΙΤ, το οποίο θα πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ο λαός δηλαδή θα καλείται να πληρώνει για μία πλήρως παρηκμασμένη ραδιοτηλεόραση η οποία έχει οικοδομηθεί πάνω στο κουφάρι της ΕΡΤ και των χιλιάδων απολυμένων της.

Το τέλος περιλαμβάνει εξ’ ορισμού την έννοια της ανταποδοτικότητας. Το νέο χαράτσι για τη ΝΕΡΙΤ δεν πρόκειται να επιστραφεί ούτε κατ’ ελάχιστον στην ελληνική κοινωνία και με αυτή την έννοια είναι παράνομο. Με ένα μόνο κανάλι και αυτό σε υπολειτουργία, ουσιαστικά θα καλούμαστε να προπληρώνουμε για τη μελλοντική ΝΕΡΙΤ που υποτίθεται ότι θα φτιαχτεί. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο εξωφρενική αν αναλογιστούμε ότι μόνο το 50% του χαρατσιού θα πηγαίνει στη ΝΕΡΙΤ και το υπόλοιπο 50% θα πηγαίνει στον κρατικό προϋπολογισμό, θα είναι δηλαδή «φόρος υπέρ τοκογλύφων και διαπλεκομένων».

Πέραν αυτού, το χαράτσι αυτό είναι και πολιτικά ανήθικο αν σκεφτούμε ότι η ΝΕΡΙΤ αποτελεί γέννημα της πιο ακραίας μορφής κυβερνητικού εκφασισμού. 
 Το Κίνημα Δεν Πληρώνω πρωτοστατώντας το προηγούμενο διάστημα στον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ και στις απολύσεις των εργαζομένων της, κάνει ένα βήμα ακόμη και καλεί τον ελληνικό λαό να αντισταθεί και σε αυτό το άδικο χαράτσι. 
Η άρνηση πληρωμής του τέλους υπέρ ΝΕΡΙΤ δεν αποτελεί απλά δημοκρατικό δικαίωμα, αλλά αγωνιστικό καθήκον, το οποίο εάν εκφραστεί συλλογικά μπορεί να καταργήσει το χαράτσι στην πράξη και να αποτελέσει καταλύτη για ακόμη μεγαλύτερες ανατροπές. 
Ας αγωνιστούμε λοιπόν, όλοι μαζί, για μία δωρεάν δημόσια ραδιοτηλεόραση που θα δίνει φωνή στο λαό και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του για πραγματική ενημέρωση, πολιτισμό και ψυχαγωγία.

Κίνημα Δεν Πληρώνω

211 0192839
e-mail: epitropes2010@gmail.com
www.kinimadenplirono.eu
  • Blog Archive