Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Επιτέθηκαν στην «Κιβωτό της Γάζας» και τη βύθισαν

Posted by ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Τρίτη, Απριλίου 29, 2014
gaza 29-4-2014Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην «Κιβωτό της Γάζας», το σκάφος που θα προσπαθούσε να σπάσει εκ...

των έσω τον αποκλεισμό της Γάζας από τους Ισραηλινούς.  
Για την επίθεση αναρτήθηκε στο gazaark.org ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής:
«Πόλη της Γάζας – Γάζα
Στις 3.45 π.μ. ώρα Γάζας, στις 29 Απριλίου, ο νυχτοφύλακας που βρισκόταν στην κιβωτό της Γάζας έλαβε μια κλήση να φύγει από το σκάφος γιατί θα δεχόταν επίθεση. Ο φύλακας έφυγε, αλλά καθώς τίποτα δε συνέβη, επέστρεψε πέντε λεπτά αργότερα. Λίγα λεπτά μετά, μια μεγάλη έκρηξη τίναξε το σκάφος προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.
Το σκάφος βυθίστηκε εν μέρει και τώρα κάθεται στο ρηχό πυθμένα της θάλασσας. Ο φύλακας δεν τραυματίστηκε αλλά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.
Ο Μαχφούζ Καμπαρίτι, Διευθυντής του Πρότζεκτ της Κιβωτού της Γάζας λέει: «Η έκταση και η φύση της ζημιάς διερευνώνται. Θα δώσουμε νεότερα όταν θα έχουμε».
«Η Κιβωτός της Γάζας και όλοι οι σύντροφοί μας στο Συνασπισμό του Στολίσκου της Ελευθερίας εξετάζουμε την επόμενη κίνησή μας ως απάντηση σε αυτήν την δειλή τρομοκρατική ενέργεια, αλλά η θέση μας παραμένει ξεκάθαρη: Ούτε αυτή, ούτε κάποια άλλη επίθεση θα σταματήσει τις προσπάθειές μας να αμφισβητήσουμε τον αποκλεισμό της Γάζας μέχρι να τερματιστεί», πρόσθεσε ο Ντέιβιντ Χιπ , μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Κιβωτού της Γάζας.
«Πλοία του Στολίσκου της Ελευθερίας έχουν υποστεί σαμποτάζ και στο παρελθόν. Αυτή η επίθεση έρχεται καθώς ήμασταν σχεδόν έτοιμοι να αποπλεύσουμε. Μπορείς να βυθίσεις ένα πλοίο αλλά δεν μπορείς να βυθίσεις ένα κίνημα», καταλήγει ο Ιχάμπ Λοτάγιεφ, άλλο μέλος της Διοικούσας Επιτροπής.»
  • Blog Archive