Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Αναβλήθηκε η δίκη Κορκονέα

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Απριλίου 09, 2014

Αναβλήθηκε, για να προσδιοριστεί εκ νέου μέσα στο Μάρτιο του 2015, η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Επαμεινώνδα Κορκονέα και του Βασίλη Σαραλιώτη.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο λόγος ήταν η αποχή των δικαστικών υπαλλήλων, εξαιτίας της απεργιακής κινητοποίησης, αλλά και η απεργία των ...
σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Δομοκού, που δεν επέτρεψαν τη μεταγωγή του Κορκονέα από τις φυλακές στο κτίριο του Εφετείου Λαμίας, όπου θα συνεδρίαζε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων. Έτσι, οι τρεις τακτικοί δικαστές του ΜΟΕ της Λαμίας προχώρησαν σε αναβολή της δίκης, που θα προσδιοριστεί, μετά από έναν χρόνο.
Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και η  Ζωή Κωνσταντοπούλου, που είναι πολιτική αγωγή για τον 15χρονο τότε Αλέξη Γρηγορόπουλο, ζήτησαν από το δικαστήριο να προσδιορίσει σύντομα δικάσιμο, αλλά και να εξασφαλίσει τη συνέχεια της δίκης από οποιοδήποτε ενδεχόμενο, ορίζοντας αναπληρωτές δικαστές.
Ο κ. Κούγιας παραμένει στην υπόθεση ως υπεράσπιση του Κορκονέα, αλλά απουσίαζε από το δικαστήριο, ενώ συνηγόρησε στην εξασφάλιση των συνθηκών εξέλιξης της δίκης και ο συνήγορος του Βασίλη Σαραλιώτη, Θύμιος Καραΐσκος.
Από νωρίς το πρωί, είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα στο χώρο γύρω από το Εφετείο και είχε διακοπεί η κίνηση οχημάτων. Εκατοντάδες αστυνομικοί είχαν μεταφερθεί για ενίσχυση από πολλά σημεία της Κεντρικής Ελλάδας, αλλά και από την Αθήνα, όπως, επίσης και μονάδες των ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ.
Μάλιστα, ο εισαγγελέας Εφετών, κ. Χρυσοβέργης, συμφώνησε στην παρατήρηση του Νίκου Κωνσταντόπουλου για «υπερβολικά μέτρα», για να παρατηρήσει λίγο αργότερα και ο ίδιος ότι «όντως, είναι υπερβολικά και θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπ' όψιν τους οι υπεύθυνοι των μέτρων για την άλλη φορά».
  • Blog Archive