Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Δεύτερος μαθητής κατήγγειλε ότι δέχθηκε απειλές από χρυσαυγίτες

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Απριλίου 25, 2014

Απειλές από τον κατηγορούμενο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας τον Ιανουάριο του 2013 στο Παλαιό Φάληρο σε βάρος 17χρονου μαθητή υποστήριξε σήμερα ότι δέχθηκε ένας ακόμα μαθητής που πήγαινε στο ίδιο σχολείο με το θύμα.
Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα ...
στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο με καταθέσεις μαρτύρων -και πλέον με έναν κατηγορούμενο να κάθεται στο εδώλιο.
Το δικαστήριο προχώρησε σε διαχωρισμό της υπόθεσης για τον δεύτερο κατηγορούμενο, συναυτουργό στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του μαθητή, καθώς κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος, ήταν ανήλικος. Έτσι η δικογραφία ως προς αυτόν παραπέμφθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.
Στο δικαστήριο κατέθεσε συμμαθητής του θύματος, ο οποίος υποστήριξε ότι και ο ίδιος είχε δεχθεί απειλές από τον κατηγορούμενο πριν συμβεί το επίδικο περιστατικό.
Επίσης κατέθεσε ο αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες για την επίθεση ο οποίος είπε ότι ο κατηγορούμενος του είχε πει ότι «ανήκει στην Χρυσή Αυγή αλλά δεν ασχολείται». Ο μάρτυρας μάλιστα ανέφερε πως του είχε προκαλέσει εντύπωση πως ο κατηγορούμενος κατά τη διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων «με ρώτησε αν θα έχει πρόβλημα λόγω της υπόθεσης γιατί ήθελε να καταθέσει τα χαρτιά του για ειδικός φρουρός. Σαν να μην είχε καταλάβει τι έκανε».
Τέλος, κατέθεσε ο αστυνομικός, στην κατ' οίκον έρευνα βρέθηκαν όπλα και μπλουζάκια με εθνικιστικά μηνύματα. Σύμφωνα με όσα είχαν πει τότε στην αστυνομία οι γονείς του κατηγορουμένου, ανέφερε ο μάρτυρας, μία καραμπίνα που είχε εντοπιστεί στο πατάρι ανήκε στον πατέρα του που εργαζόταν στα ΕΚΑΜ ενώ μία σιδηρογροθιά ανήκε στη μητέρα του η οποία εργαζόταν σε εταιρία σεκιούριτι.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Απριλίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Blog Archive