Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Τον κίνδυνο να μπει λουκέτο σε πολλά νοσηλευτικά τμήματα του "Σισμανόγλειου" επισημαίνουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Χαλανδρίου, που εδώ και ένα χρόνο συνεργάζονται με το ιατρικό και νοσηλευτικό...

προσωπικό του νοσοκομείου με τη δημιουργία της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου τους, αλλά και με την υποστήριξή τους στους αγώνες για την προάσπιση της ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου.

Ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου Χαλανδρίου τονίζει ότι την περασμένη εβδομάδα απομακρύνθηκαν 61 γιατροί του «Σισμανόγλειου» με το καθεστώς της διαθεσιμότητας. "Το νοσοκομείο απογυμνώνεται συνεχώς από προσωπικό και αναπόφευκτα οδηγείται σε παράλυση και κλείσιμο μονάδων" υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι χωρίς γιατρούς πολλά νοσηλευτικά τμήματά του θα αποδυναμωθούν ή θα κλείσουν, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών και των κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής, αφού πλέον δεν θα υπάρχουν Νοσοκομεία υποδοχής (ήδη έκλεισε το Παπαδημητρίου, ενώ το Αμ. Φλέμιγκ συρρικνώθηκε σημαντικά καταργώντας 440 κρεβάτια).

Ταυτόχρονα, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα οδηγοί του νοσοκομείου, οι οποίοι καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες (μεταφορά ασθενών κλπ). Οι υπόνοιες ότι επίκειται άμεση εκχώρηση σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες όχι τυχαία μάλλον, το τελευταίο διάστημα διαφημίζουν εντονότερα αυτού του είδους τις υπηρεσίες τους. Αντίστοιχα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του έχουν δημιουργηθεί και στο Παίδων Πεντέλης, το μοναδικό Νοσοκομείο για παιδιά στις περιοχές μας.

"Για μας η λειτουργία του Σισμανόγλειου είναι θέμα ύψιστης σημασίας, γιατί αφορά πρώτα από όλα την υγεία και την περίθαλψη των οικογενειών μας. Αφορά την δημόσια Υγεία κ' Περίθαλψη" τονίζουν οι εργαζόμενοι του δήμου Χαλανδρίου προσθέτοντας ότι οι νέες μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης που προβλέπουν ραγδαία μείωση των δαπανών για την Υγεία και την Περίθαλψη και κλείσιμο νοσοκομείων, ήδη εφαρμόζονται.

"Μας «βγάζουν» δήθεν στις αγορές και την ίδια ώρα κλείνουν νοσηλευτικές μονάδες. Σχεδιάζουν την σταδιακή κατάργηση των δημόσιων δομών Υγείας και την παραχώρησή τους σε ιδιώτες, όπου όλα θα πληρώνονται" σημειώνουν αναφέροντας ως παράδειγμα και το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ με παράλληλη ανάπτυξη ιδιωτικών κέντρων, με το κόστος συμμετοχής συνεχώς να αυξάνεται.

"Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του «Σισμανόγλειου» και μαζί τους υπερασπιζόμαστε, την πλήρη λειτουργία του, την κάλυψη όλων των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του και την πρόσβαση σε όσους ασθενείς δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη" υπογραμμίζει ο Σύλλογος εργαζομένων του δήμου Χαλανδρίου και ξεκαθαρίζει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας και θα αντιδράσει συντονισμένα για την αποτροπή κάθε δυσμενούς εξέλιξης.

left.gr
  • Blog Archive