Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Κίνδυνος αποφυλάκισης των χρυσαυγιτών

Posted by Multimedia Team Πέμπτη, Απριλίου 17, 2014
Οι ανακρίτριες οι οποίες χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής υπενθυμίζουν πως υπάρχει κίνδυνος να αποφυλακιστούν οι κατηγορούμενοι. Διαβάστε γιατί

Να ληφθεί άμεσα η απόφαση για την άρση ή μη της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ζητούν με έγγραφο τους προς την Βουλή, οι ανακρίτριες Ι.Κλάπα και Μ.Δημητροπούλου.
Παράλληλα επισημαίνουν...
 πως το χρονικό πλαίσιο για την ανάκριση εξαντλείται.
Οι δύο Εφέτες Ειδικές Ανακρίτριες ζητούν την επιτάχυνση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για τους βουλευτές που ζητήθηκε η άρση ασυλίας, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η ανακριτική διαδικασία με τις απολογίες όσων κριθεί από την Βουλή ότι πρέπει να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη. Τονίζουν μάλιστα στο έγγραφο τους, ότι για την υπόθεση της παράνομης δράσης της Χρυσής Αυγής, οι κατηγορούμενοι είναι συνολικά 66 πρόσωπα, εκ των οποίων οι 29 έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.
Οι δικαστικές λειτουργοί επισημαίνουν ότι το χρονικό πλαίσιο ολοκλήρωσης της ανάκρισης και προσδιορισμού της δίκης για την υπόθεση είναι ασφυκτικό, καθώς οι διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών. Σε αντίθετη περίπτωση ,όπως αναφέρεται στην επιστολή των ανακριτριών, υπάρχει κίνδυνος να αποφυλακιστούν κάποιοι κατηγορούμενοι πριν ολοκληρωθεί η δίκη τους.
Υπενθυμίζεται, πως οι δύο ανακρίτριες ολοκλήρωσαν την Τρίτη τον κύκλο των απολογιών, μη πολιτικών, κατηγορουμένων με τις συμπληρωματικές απολογίες που έλαβαν την Δευτέρα και την Τρίτη από τους Γιώργο Ρουπακιά και Γιάννη Καζαντζόγλου, τόσο για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα όσο και για συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
  • Blog Archive