Κυριακή, 20 Απριλίου 2014

Πόσο αμοίβονται οι γραφειοκράτες της ΕΕ που μας εξαθλιώνουν

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Κυριακή, Απριλίου 20, 2014
Το περιοδικό European Voice δημοσίευσε τις αμοιβές αξιωματούχων και όπως φαίνειται «πρωταθλητής» αναδεικνύεται ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι που αμείβεται με 374.000...
ευρώ ετησίως (μεικτές μηνιαίες απολαβές: 31.177 ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί πως οι απολαβές του...
ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες της προέδρου της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed), Τζάνετ Γέλεν, καθώς και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν (που λαμβάνει κατά 27% χαμηλότερο μισθό).

Τον Ντράγκι ακολουθούν οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν Βαν Ρομπάι, αντίστοιχα,με 321.240 ευρώ ετησίως (26.770 ευρώ μεικτά μηνιαίως). Στην ίδια κλίμακα και ο Έλληνας Βασίλειος Σκουρής, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Σε γενικές γραμμές, η Ε.Ε. δείχνει να αμείβει πλουσιοπάροχα τους γραφειοκράτες της, τη στιγμή που άλλα στελέχη, ευρωβουλευτές και αρχηγοί ευρωπαϊκών κρατών βρίσκονται πολύ χαμηλά στη σχετική κλίμακα απολαβών. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μισθοί της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ είναι χαμηλότεροι κατά 21% και 30%, αντίστοιχα, σε σύγκριση με αυτούς που λαμβάνουν οι Ευρωπαίοι επίτροποι.

 
  • Blog Archive