Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Οι ψυχικά άρρωστοι ρίχνονται στον «Καιάδα» της κρατικής αδιαφορίας.
 

Τα δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία αποδιοργανώθηκαν.
 

Οι ιδιωτικές κλινικές οδηγούνται σε βέβαιο, σίγουρο και άμεσο αφανισμό,
μέσω της οικονομικής ασφυξίας.

Οι ασθενείς κινδυνεύουν να βρεθούν στους δρόμους…

Προσθέστε τη φωνή σας στο ψήφισμα που θα παραδωθεί στον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ζητώντας «οι ψυχικά πάσχοντες να παραμείνουν στις ιδιωτικές κλινικές».

Στην Ελλάδα λειτουργούν 38 ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές, που καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε 5000 ψυχικά πάσχοντες. 

Τα ψυχικά νοσήματα είναι χρόνια και έχουν οδηγήσει σε οικονομική ένδεια τους ασθενείς, αλλά και τις οικογένειες τους. 
Οι ψυχικές νόσοι επιφέρουν πτώση της αποδοτικότητας του πάσχοντος, αποκοπή από οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα, από κοινωνική ένταξη και -λόγω των συχνών υποτροπών- χρειάζονται συνεχή ψυχιατρική παρακολούθηση.
 

Το 2014 οι ψυχιατρικές κλινικές καλούνται να νοσηλέψουν τους ασθενείς με τα μισά χρήματα από όσα χρειάζεται, με αποτέλεσμα μία εξ αυτών ήδη να κλείσει και οι υπόλοιπες να δηλώνουν αδυναμία – και οι ασθενείς να πρέπει να καλύπτουν εξ’ ιδίων τα νοσήλιά τους. 

Πέρυσι, τα νοσήλια «κουρεύτηκαν» κατά 50%. 
Μοναδική λύση, η μεταφορά χρημάτων στον προυπολογισμό των ψυχιατρικών κλινικών, αλλιώς δυστυχώς οι ψυχικά πάσχοντες θα βρεθούν στο δρόμο και οι εργαζόμενοι στην ανεργία. Το ποσό είναι μικρό σε σχέση με την υγεία, αλλά και την αξιοπρέπεια των πασχόντων συνανθρώπων μας.

Για να μην αντικρύσουμε εικόνες που ούτε να σκεφτούμε δεν μπορούμε. Γιατί η Ελλάδα δεν είναι 'Αουσβιτς.



www.kinimadenplirono.eu



Πληροφορίες από kar.org.gr και  Avaaz.org



  • Blog Archive