Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Οποιαδήποτε αποχή, σημαίνει συνενοχή!

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Απριλίου 22, 2014


ΑΔΕΙΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, ΑΔΕΙΕΣ ΟΙ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ 
Στη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα κάθε ταξιδιώτης θα διαπίστωνε τους άδειους δρόμους, την άδεια τσέπη του και τα πανάκριβα διόδια
Μέσα στη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος που βιώνουμε τα τελευταία 4 χρόνια, κάθε χρόνο και λιγότερα αυτοκίνητα κινούνται στους δρόμους μας. Δρόμους που φτιάχτηκαν με τα χρήματα τα δικά μας, των πατεράδων μας και των προηγούμενων γενεών και που παραδόθηκαν σε μία νύχτα στο ιδιωτικό κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο.

Οι υπάλληλοι των διοδίων βλέπουν και αυτοί τις δουλειές τους να εξαφανίζονται σιγά σιγά και να αντικαθίστανται από αυτόματα μηχανήματα είσπραξης χρημάτων. Τα άδικα πανάκριβα διόδια αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο, κάνοντας τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη να φαντάζει σα κρουαζιέρα πολυτελείας.

Οι μεγαλοεργολάβοι, σα να μην έφταναν όλα αυτά, εισέπραξαν εκατοντάδες εκατομμύρια για ανύπαρκτα έργα, με τις αναθεωρημένες συμβάσεις. Αυτά όμως δεν αρκούν για το κράτος της ασυδοσίας των μεγαλοεργολάβων. 
Πρέπει και το Κίνημα των πολιτών που αντιστέκονται στην εκχώρηση των εθνικών μας δρόμων σε μία χούφτα καπιτα-ληστές, να παταχθεί.

ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Ήδη εκατοντάδες δίκες έχουν γίνει, έναντια στο Κίνημα Δεν Πληρώνω, αλλά και σε χιλιάδες πολίτες.  Σε πρόσφατη περιοδεία μελών της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινηματος Δεν Πληρώνω ανά την Ελλάδα, διαπιστώθηκε, όχι λίγες φορές, ότι συνεχίζουν να έρχονται με αμείωτο ρυθμό κλητεύσεις για δίκες και για απολογία σε συναγωνιστές μας, σχετικά με τα διόδια.

Αγωνιστές των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα διόδια Αιγινίου πρόκειται να δικαστούν στις 26 Ιουνίου με ασύστατες και χαλκευμένες κατηγορίες. Αυτή η δίκη αποτελεί ένα επεισόδιο μόνο στο σίριαλ των διώξεων ενάντια στους συγκεκριμένους συναγωνιστές.

Στη Φθιώτιδα, συναγωνιστές από το Μώλο (Σούλα Γαλάνη, Απόστολος Αυλακιώτης), από τη Στυλίδα   αλλά και από την υπόλοιπη Φθιώτιδα καλούνται να απολογηθούν για ‘’εγκλήματα’’ ενάντια στις εταιρίες διοδίων, που δεν έκαναν.  
 Ανάμεσα σε αυτούς, διώκεται και ο ‘’συνήθης ύποπτος’’ Βασίλης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Κινήματος Δεν Πληρώνω, που πρόκειται να δικαστεί δεκάδες φορές στο άμεσο μέλλον.
Η συναγωνίστρια από το Μώλο, Σούλα Γαλάνη, καλείται να παρουσιαστεί   στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας  για τη γνωστη υπόθεση του πρώην βουλευτη ΠΑΣΟΚ , Χρήστου Μαγκούφη , εισηγητή της διαβόητης ντροπολογίας του Ρέππα. (Δείτε σχετικά πάρακατω)
ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΜΨΟΥΝ 

Όλες αυτές οι διώξεις γίνονται με  προφανή στόχο να κάμψουν το φρόνημα των συναγωνιστών. Έτσι ελπίζουν να λυγίσουν το συνολικότερο κίνημα έναντια στα διόδια, που έχει κατατρομοκρατήσει κυβερνήσεις και μεγαλοεργολάβους.

Ο Αγώνας του Κινήματος Δεν Πληρώνω, ενός κινήματος πολιτικής ανυπακοής, με βαθειές ρίζες στην κοινωνία, έχει βρει μιμητές σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Σε πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κινήματος Δεν Πληρώνω στη Βαρκελώνη, οι Ισπανοί συναγωνιστές του Yo No Pago Barcelona επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στη κοινή πάλη πολιτικής ανυπακοής  που οφείλουμε να ακολουθήσουμε ως πολίτες μίας χωρας, ως πολίτες του κόσμου.
Οι αγώνες στην Ισπανία και στον υπόλοιπο κόσμο, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα διόδια, και σε όλα τα κοινωνικά αγαθά, συνεχίζονται και αποκτούν ολοένα και περισσότερα λαϊκα ερείσματα.
Αυτό που χρειάζεται περισσότερο από κάθε χρονική στιγμή είναι η οργανωτική ανάπτυξη του Κινήματος Δεν Πληρώνω, και των συναφών Κινημάτων σ΄όλο τον κόσμο. 

ΜΟΝΟ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

Αυτή η οργάνωση μπορεί να είναι αποτελεσματική ΜΟΝΟ αν έχει βαθειά και ξεκάθαρα πολιτικά χαρακτηριστικά ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος.
Αυτό προϋποθέτει τη δημιουργία Επιτροπών Αγώνα - Πυρήνων  του Κινήματος Δεν Πληρώνω που θα εκπαιδεύουν τη Νεολαία και τους άλλους συναγωνιστές. 
Η εκπαίδευση αυτή απαιτεί τη μεγαλύτερη θεωρητική ανάπτυξη και ταυτόχρονα την πραγματοποίηση δράσεων υπεράσπισης των δικαιωμάτων του λαού ( κοινωνικά αγαθά, εργασιακά δικαιώματα, πολιτισμός, συνταγματικά δικαιώματα, ποιότητα ζωής, δημοκρατικές ελευθερίες κα)
Ο Φριντριχ Ενγκελς είχε πει ότι ένα γραμμάριο δράσης αξίζει όσο ένας τόνος θεωρίας. 
Αυτό ισχύει με την προϋπόθεση ότι το ένα γραμμάριο δράσης ΑΠΟΡΡΕΕΙ από ένα τόνο θεωρίας.

                              ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΧΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ
Οι συναγωνιστές αλλά και όλος ο λαός έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι το Κίνημα Δεν Πληρώνω κυλάει πάνω σε σωστές ράγες.
Οι διώξεις του συστήματος ενάντια στο Κίνημά μας είναι τρανή απόδειξη γι αυτο. Είναι γελασμένοι οι κάθε είδους εθνικότητας μεγαλοεργολάβοι και το πολιτικό υπηρετικό προσωπικό τους ότι θα μας λυγίσουν. Όσο περισσότερο σφυρηλατείται το ατσάλι, τόσο περισσότερο ισχυροποιείται.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω μαζί με αγωνιζόμενους εργαζόμενους, όπως οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ, οι χαλυβουργοί, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, του ΑLTER, του Κατσέλη, της Phone Marketing, της Vodafone, της Wind, οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, τους κατοίκους της Κερατέας, της Χαλκιδικής, του Γραμματικού, της Φυλής, αλλά και  όλο το λαό ετοιμάζεται για την ιστορική στιγμη που θα αποτινάξουμε κάθε ζυγο εκμετάλλευσης από το σβέρκο μας. 

Σας καλούμε να ενισχύσετε με την ενεργή συμμετοχή σας αυτό τον αγώνα.
Οποιαδήποτε αποχή, σημαίνει συνενοχή.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.eu 


Για την υπόθεση Μαγκούφη: ...


Τα μέλη του κινήματος "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" του έλεγαν "περάστε ελεύθερα", αλλά ο βουλευτής επέμενε να πληρώσει...

  Παρασκευή, Απριλίου 08, 2011
undefined
Διόδια της Αγ. Τριάδας στο Μώλο Φθιώτιδας, ώρα 22:30. Τα μέλη του κινήματος για μια ακόμη φορά πραγματοποιούν κατάληψη στο σταθμό και τα διερχόμενα αυτοκίνητα περνούν ελεύθερα και μάλιστα κορνάροντας, αφού βρίσκουν τις μπάρες σηκωμένες και δεν πληρώνουν.
Όλα εξελίσσονται ομαλά μέχρι που στα διόδια φτάνει ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης. Το αυτοκίνητο του βουλευτή σταματά για να πληρώσει. Οι συγκεντρωμένοι, που δεν γνωρίζουν ακόμη με ποιον έχουν να κάνουν, του φωνάζουν να περάσει ελεύθερα όπως όλοι οι άλλοι οδηγοί. Ο οδηγός επιμένει να πληρώσει, οι καταληψίες δεν αφήνουν και αρχίζει μια έντονη λογομαχία.

Ο βουλευτής που καθόταν στη θέση του συνοδηγού βγαίνει έξω και λέει ξανά ότι θέλει να πληρώσει και όπως είπαν τουλάχιστον δύο αυτόπτες μάρτυρες στο LamiaReport, βουτάει μια γυναίκα από τον γιακά και αρχίζει να την ταρακουνάει. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι αρπάζουν από τα χέρια του βουλευτή τη γυναίκα και τον απωθούν, ενώ απειλούνται πιο σοβαρά επεισόδια.
Ο Χρήστος Μαγκούφης μπαίνει μέσα στα γραφεία των διοδίων και σε λίγο στα διόδια φτάνει ισχυρή αστυνομική δύναμη. Άνδρες της Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων, της Ασφάλειας, της ΟΠΚΕ, του τοπικού τμήματος, ακόμη και ο αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδας Νίκος Δουβλέκας.

Τότε τα μέλη του κινήματος πληροφορούνται ότι πρόκειται για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Μαγκούφη.

Η γυναίκα που είχε το επεισόδιο με τον βουλευτή μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας, ενώ οι συγκεντρωμένοι απειλούν και φωνάζουν συνθήματα όπως: «Δεν τα φάγαμε μαζί...οι κλέφτες και τα λαμόγια να πάνε στη φυλακή»... και άλλα παρόμοια.

Ο βουλευτής με τον οδηγό του και ακόμη ένα ζευγάρι που τον συνόδευε έμειναν για τουλάχιστον μια ώρα μέσα στα γραφεία των διοδίων. Όταν βγήκε για να φύγει το LamiaReport τον ρώτησε τι έχει να πει για το επεισόδιο. «Ήθελα να πληρώσω και δεν με άφηναν. Είναι δικαίωμα του καθενός αν θέλει να πληρώσει. Δεν χτύπησα καμία γυναίκα. Η κυρία που δήλωσε τραυματισμένη και ήρθε το ασθενοφόρο για να την πάρει, έπαιζε θέατρο», είπε στο LamiaReport ο βουλευτής.

Οι συγκεντρωμένοι από την πλευρά τους έκαναν λόγο για προκλητική και εριστική συμπεριφορά από ένα εκπρόσωπο του κοινοβουλίου, που δεν σέβεται τον δίκαιο αγώνα των πολιτών.

πηγή: LamiaReport

  • Blog Archive