Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Η Μέρκελ έφυγε, τα ΜΑΤ έμειναν «Ψώνια» με χημικά στο κέντρο της Αθήνας

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Κυριακή, Απριλίου 13, 2014
ΜΑΤ και χημικά από την προεδρία της Ε.Ε.
ΟΙΥΕΤην «πεπατημένη» σε όσους επιμένουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, ακολούθησε η κυβέρνηση, ψεκάζοντας με χημικά συγκεντρωμένους απεργούς που διαμαρτύρονταν για την κατάργηση της...
αργίας της Κυριακής.
ΟΙΥΕ Οι απεργοί από τον κλάδο του εμπορίου συγκεντρώθηκαν στην οδό Ερμού από την πλατεία Συντάγματος έως την Καπνικαρέα, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή. Χρησιμοποιώντας τα πανό οι διαδηλωτές στέκονται μπροστά από προσόψεις καταστημάτων, δίχως όμως να εμποδίζουν την είσοδο πελατών σε αυτά.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάνος Βασιλόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές δεν προκαλεί αύξηση του τζίρου στο εμπόριο. Πρόσθεσε, δε, ότι το 90% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα έχει κάτω από 10 εργαζόμενους και απασχολεί το 80% του κόσμου της εργασίας.
Ακόμη επεσήμανε ότι με τις μειώσεις των μισθών δεν μπορεί να υπάρξει αύξηση της κατανάλωσης, ο τζίρος δεν έχει αυξηθεί, ούτε η ανεργία έχει μειωθεί και ότι η υιοθέτηση του μέτρου εξυπηρετεί μόνον τις μεγάλες πολυεθνικές του εμπορίου.
Τη σημερινή κινητοποίηση στηρίζουν η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων, το εργατικό κέντρο Αθήνας και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία.

Neewroom enet με πληροφορίεας από το ΑΜΠΕ
  • Blog Archive