Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΔΗ  «ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ»
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ  ΜΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ


ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
Η κατάργηση του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, η διαγραφή του απεχθούς και παράνομου χρέους, η Εθνική ανεξαρτησία, η λαϊκή κυριαρχία, η πρόταξη του εθνικού συμφέροντος, η τήρηση του Συντάγματος, η τιμωρία των καταχραστών του δημόσιου χρήματος, η ισονομία , ισότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και αξιοκρατία, η προστασία της Ελληνικής οικογένειας και του πολίτη από την...
επίθεση των αγορών αποτελούν δέσμευση και προτεραιότητά μας. 
Η Δημόσια Διοίκηση, που συστηματικά απαξιώθηκε κατά την περίοδο του μνημονίου, και ιδιαίτερα οι οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούν να προσφέρουν πολύτιμη στήριξη στην Ελληνική κοινωνία για να βγει από την κρίση και καλούνται σήμερα να παρέχουν Κοινωνικές Υπηρεσίες στους πολίτες, οι οποίοι τις έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ άλλοτε.
Κατά συνέπεια δεν θα δεχθούμε και δεν θα εφαρμόσουμε πολιτικές που απορρέουν από μνημόνια και θα αντιταχθούμε στην υλοποίηση τους. Αυτό σημαίνει πως δεν θα δεχθούμε και δεν θα εφαρμόσουμε πολιτικές αποβιομηχάνισης, απολύσεις εργαζομένων, μειώσεις μισθών, περικοπές κονδυλίων από την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, κλείσιμο σχολείων,κ.λ.π. αλλά αντίθετα θα κινηθούμε προς μια κατεύθυνση που θα στηρίζει τους δημότες και τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.
Στόχος μας θα είναι:
1.       Η εφαρμογή ενός αντιμνημονιακού άξονα που να διαπερνά κάθε πτυχή των δράσεων και πολιτικών της Δημοτικής Διοίκησης, με σκοπό την απόσπαση του Δήμου από τις δυνάμεις της συγκυβέρνησης και του μνημονίου και την εφαρμογή ενός φιλολαϊκού προγράμματος
2.      Η στήριξη στους εμπόρους τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους και μικρούς επιχειρηματίες απέναντι στο δημόσιο, την υπερφορολόγηση και τις υπερβολικές απαιτήσεις εισφορών του ΟΑΕΕ, αλλά και έναντι των αδηφάγων Τραπεζών που βάλλουν κατά της ιδιοκτησίας που με κόπο δημιούργησαν οι πολίτες
3.      Η στήριξη στον Έλληνα εργαζόμενο, ασφαλισμένο-ανασφάλιστο ή άνεργο, που αντιμετωπίζει τον εκβιασμό των τραπεζών και της πολιτικής εξουσίας υπό το πρίσμα της αποβιομηχάνισης, της διάλυσης του δημοσίου, των κοινωνικών δομών του και του κλάδου υγείας

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1.             Κατασκευή τελευταίου τύπου ΧΥΤΑ σε καινούργια χωροθέτηση για διαχείριση σκουπιδιών.
2.            Ανακύκλωση - κομποστοποίηση σκουπιδιών, εξασφάλιση λιπασμάτων ενέργειας, εκμετάλλευση «τηγανόλαδου» για παραγωγή πετρελαίου κίνησης προς όφελος του Δήμου, ανακύκλωση και επεξεργασία αλουμινίου με μεταπώλησή  του.
3.            Κατάργηση του παράνομου και πεπαλαιωμένου ΧΥΤΑ στην Χαραυγή και μετατροπή του σε σύγχρονο πάρκο που θα παραδοθεί στο Δήμο.
4.            Χωροθέτηση και κατασκευή καινούργιου σύγχρονου Βιολογικού καθαρισμού αστικών και βιομηχανικών λυμάτων για να καλύψει όλες τις ανάγκες του Καλλικρατικού Δήμου Χαλκιδέων.
5.            Καθαρισμός - αναπαλαίωση παλαιών κτιρίων, ανάδειξη των αρχαιοτήτων του Δήμου με σήμανση, με δημιουργία περιπτέρων ενημέρωσης επισκεπτών – τουριστών όπου θα υπάρχει χάρτης της περιοχής με σημειωμένους όλους τους χώρους ενδιαφέροντος (αρχαιολογικούς – θρησκευτικούς – πολιτιστικούς κ.λ.π.), ιδιαίτερα στην παλαιά πόλη που βρίσκεται στο ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΤΗΣ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, πολιούχου της πόλης, πλήρης πεζοδρόμηση και ανάδειξη του ιστορικού κέντρου.
6.            Πεζοδρόμηση του κέντρου με σωστή εκτροπή των οχημάτων από Περιφερειακές οδούς σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και ταυτόχρονη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, ένωση της παλαιάς γέφυρας με την υψηλή, με ποδηλατοδρόμους και πεζόδρομους.
7.            Εξασφάλιση κονδυλίων για ανάπλαση – ανάδειξη της Αγοράς Χαλκίδας, σύμφωνα με την απόφαση του ΚΑΣ-ΝΕΟΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ και ανάληψη από τα αρμόδια Υπουργεία της άμεσης χρηματοδότησης του έργου, σε διαφορετική περίπτωση να γκρεμιστούν όλα τα παραπήγματα και να αποφασίσουν οι δημότες για την εκμετάλλευση της περιοχής.
8.           Άμεση λύση με την συμβολή όλων των εμπλεκομένων φορέων, για την διάβρωση της παραλίας Χαλκίδας, λόγω σπηλαιώσεων και επισκευή – ανάδειξη της μικρής γέφυρας με εκμετάλλευση του Ευβοιότικου  τεταρτοκύκλιου.
9.            Να περιέλθουν στο Δήμο τα εγκαταλειμμένα εργοστάσια - κτίρια ΔΑΡΙΓΚ, ΑΦΕΝΤΑΚΗ, ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ και με συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου, δημιουργία πολιτιστικών αιθουσών, Συνεδριακού Κέντρου, Δημοτικού κινηματογράφου, θεάτρου, Δημοτικών καφενείων με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, για προσέλκυση της νεολαίας μας.
10.        Ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων της Ευβοιότικης γης, με δημιουργία περιπτέρων, που θα φιλοξενούν συλλόγους για εκθέσεις των προϊόντων τους.
11.         Αξιοποίηση όλων των δομών - δικτύου εθελοντών – κοινωνικών υπηρεσιών, που σχετίζονται με προσφορά συσσιτίων, ιατρικής περίθαλψης, νομικής προστασίας, στέγης αστέγων, βοήθεια στο σπίτι, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, Κέντρο υποστήριξης γυναικείων θεμάτων (βίας ) κ.λ.π.
12.        Επαναλειτουργία όλων των μεγάλων επιχειρήσεων που αποδεδειγμένα είναι βιώσιμες, με συμμετοχή Δήμου και εργαζομένων, απαιτώντας την μέγιστη κοινωνική εταιρική ευθύνη και τα αντισταθμιστικά οφέλη προς τον Δήμο και τους Δημότες του.
13.        Άμεση καταβολή των Δημοτικών τελών που οφείλουν οι μεγάλες επιχειρήσεις (ΣΕΛΜΑΝ – ΙΝΤΕΡΚΕΜ – ΝΕΟΣΕΤ - ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ κλπ), που κυμαίνονται σε εκατομμύρια ευρώ και ταυτόχρονη ελάφρυνση όλων των κοινωνικών ομάδων που αδυνατούν να τα καταβάλλουν.
14.        Απομάκρυνση του Λιμένα Χαλκίδας και τοποθέτηση του στον ήδη χωροτεθημένο  χώρο για τον καινούργιο ΛΙΜΕΝΑ. Παράδοση του παλαιού Λιμένα στο Δήμο, αξιοποίησή του και σύνδεση με την παλαιά πόλη της Χαλκίδας και την Αγ. Παρασκευή. Η δημιουργία θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν σε πλήρη ανάπτυξη του, είναι πάνω από 2000 και δίνει προστιθέμενη αξία στην πόλη.
15.         Πλήρης απομάκρυνση του νεκροταφείου του Αγ. Ιωάννη και μετατροπή του σε πάρκο.
16.        Έμφαση όχι μόνο στο Κέντρο της Χαλκίδας αλλά σε όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα – Κοινότητες, αναδεικνύοντας όλα τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα (Αρχαιότητες –Λιμάνια – Ακτές – Πλάζ κ.λ.π.)
17.         Απομάκρυνση Ιχθυόσκαλας σε σημείο που εξυπηρετεί τους επαγγελματίες και μετατροπή του υπάρχοντος χώρου σε Τουριστική Μαρίνα.
18.        Μόνιμες θέσεις λειτουργίας Λαϊκών αγορών, που θα πληρούν τους υγειονομικούς  κανόνες και θα εξυπηρετούν τους εμπόρους και τους πολίτες με εύκολη πρόσβαση  σε χώρους στάθμευσης
19.        Αξιοποίηση της Σχολής Πεζοναυτών που είναι άδεια και μεταφορά εκεί της Πυροσβεστικής – Αστυνομίας.
20.       Κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων του Δήμου και των Δημοτικών επιχειρήσεων με μόνιμο προσωπικό και απαγόρευση των ιδιωτικοποιήσεων σε ντόπια και ξένα συμφέροντα. Οι εποχιακές ανάγκες να καλύπτονται από τους νέους ανέργους του Δήμου.
21.        Ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου για ενημέρωση και άμεση εξυπηρέτηση των Δημοτών και μέσα από την κινητή τηλεφωνία.
22.       Αξιοπρεπής λειτουργία του υπάρχοντος καταυλισμού ζώων και μέριμνα του Δήμου για την παρουσία κτηνιάτρου καθημερινά
23.       Δημιουργία και αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων αθλητικών υποδομών ως κοινωνικό αγαθό και πρόσβαση και προγράμματα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και ηλικίες, προσέλκυση των μεγάλων Αθλητικών συλλόγων ως προπονητικά κέντρα, φύλαξή τους όλο το 24ωρο, για αποφυγή καταστροφών.
24.       Διατήρηση και ενίσχυση σχολικών υποδομών και του συστήματος «δια Βίου Μάθηση» που να επιτρέπει την συνεχή ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα φοίτησης και αποφοίτησης, όποτε οι επαγγελματικές, κοινωνικές, οικονομικές, οικογενειακές και προσωπικές συνθήκες το επιτρέπουν και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, να δέχονται όλα τα παιδιά των, ανέργων και απόρων πολιτών.
25.        Περιορισμός της ανεξέλεγκτης δόμησης και σχεδιασμός νέου πολεοδομικού πλαισίου που να εναρμονίζεται με το περιβάλλον και την ιδιαιτερότητα κάθε περιοχής.
26.       Ίδρυση και προώθηση θαλάσσιας συγκοινωνίας σε όλα τα μέρη που έχουν πρόσβαση από το Λευκαντί μέχρι τα Πολιτικά.
27.        Προώθηση παρακάμψεων Περιφερειακών δρόμων Χαλκίδας – Αρτάκης – Βασιλικού, σηματοδότηση όλων των ευαίσθητων σημείων (Σχολεία, Σ/Μ, μεγάλα καταστήματα) και δημιουργία πεζογεφυρών σε τακτά διαστήματα.
28.       Δημιουργία φράγματος του Λήλαντα για προστασία και αποφυγή νέων πλημμυρών.
29.       Πλήρης διαφάνεια στα οικονομικά του Δήμου και των Δημοτικών επιχειρήσεων, μέσω ελέγχων από ορκωτούς λογιστές και δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων σε όλους τους Δημότες σε τακτά χρονικά διαστήματα.
30.       Καταπολέμηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας και μέσα από το Δήμο.
31.        Σίτιση στα γηροκομεία με επιμέλεια του Δήμου τουλάχιστον μία φορά την ημέρα
32.       Παρέμβαση για τη αποπεράτωση και άμεση λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας
33.       Πρωτοβουλία για την επαναλειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (πρωην ΙΚΑ) που σήμερα είναι κλειστά
34.       Πλήρης κατάργηση των Διοδίων  και απαγόρευση σε καινούργια.
35.        Αναδάσωση και αξιοποίηση της ΡΙΤΣΩΝΑΣ (ΠΑΡΚΟ).
36.       Η καθημερινότητα του πολίτη θα αντιμετωπίζεται ως υποχρέωση και αυτονόητο και θα ενεργοποιούνται όλες οι υπηρεσίες του Δήμου προς αυτή την κατεύθυνση ΑΜΕΣΑ.
  • Blog Archive