Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Πρώτη η άκρα δεξιά σε Γαλλία, Αγγλία

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τρίτη, Απριλίου 29, 2014

Το "ευρωπαϊκό όνειρο"  ξεθωριάζει  

Κάποτε, μετά τις προεδρικές εκλογές του 2012, όταν το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν συγκέντρωνε στον πρώτο γύρο των εκλογών ποσοστό 17,9% σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ (ακόμη κι αυτό του πατέρα της το 2002), ο κεντρώος υποψήφιος Φρανσουά Μπαϊρού, έκανε λόγο για ..."κρίση ήθους και μνήμης".

Σήμερα, μόλις 2 χρόνια μετά, φαίνεται να επιβεβαιώνεται όταν νέες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το φασιστικό μόρφωμα της Λε Πεν να συγκεντρώνει στις προσεχείς ευρωεκλογές ποσοστό που μπορεί να φθάσει και το 24%, ενώ δεύτερη στην πρόθεση ψήφου έρχεται κεντροδεξιά Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) με 22% και οι σοσιαλιστές του προέδρου Φρανσουά Ολάντ τρίτοι με 20%.

Αντίστοιχα είναι τα μηνύματα και από την Αγγλίαόπου το Κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP) του γνωστού ευρωσκεπτιστική Νάιτζελ Φάρατζ παρουσιάζει άνοδο ρεκόρ στην πρόθεση ψήφου ξεπερνώντας όλα τα παραδοσιακά κόμματα.
Συγκεκριμένα, πρόσφατο γκάλοπ φέρνει το UKIP πρώτο με ποσοστό 31%, δεύτερο το Εργατικό Κόμμα με 28% και τρίτους του Συντηρητικούς του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον με 19%. Αυτή είναι η δεύτερη δημοσκόπηση μέσα στο 2014 που φέρνει το UKIP πρώτο στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές.

Το εθνικιστικό UKIP υποστηρίζει την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον δραστικό περιορισμό της μετανάστευσης. Το πρόβλημα βεβαίως δεν είναι ο ευρωσκεπτικισμός των παραπάνω, αλλά ο φασισμός τους!


  • Blog Archive