Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

«Αγαπημένη μου Αστυνομία»

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Απριλίου 24, 2014

Ολα ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες όταν η διεύθυνση της αστυνομίας της Νέας Υόρκης αποφάσισε να βελτιώσει τις σχέσεις του σώματος με τους πολίτες μέσω των Social Media. Κάποιοι «φωστήρες», ειδικοί στην επικοινωνία, πρότειναν να ξεκινήσει μία καμπάνια όπου οι χρήστες του διαδικτύου θα «ανέβαζαν» φωτογραφίες στο twitter με «αγαπημένες» τους σκηνές με αστυνομικούς....

undefined Η καμπάνια είχε τεράστια επιτυχία, τα αποτελέσματα όμως δεν ήταν ακριβώς αυτά που περίμεναν οι εμπνευστές της καθώς οι φωτογραφίες που ανέβηκαν κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο κάθε άλλο παρά έδειχναν αυτό που είχαν φανταστεί. Αντίθετα, αποτύπωναν σκηνές ανείπωτης βίας και αυθαιρεσίας από τους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης.
Η επιτυχία ήταν τόσο ...μεγάλη που εξαπλώθηκε και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Ετσι, κάτω από hashtag όπως #mylapd, #mipoliciamexicana, #mipolicia και #myElas χιλιάδες χρήστες άρχισαν να ανεβάζουν τους δικούς τους "αγαπημένους" αστυνομικούς" σε δράση.
Μία από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που ανέβηκαν στο twitter Μία από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που ανέβηκαν στο twitter Μέσα σε λίγες ώρες και το ελληνικό διαδίκτυο κατακλύστηκε από φωτογραφίες με σκηνές των τελευταίων χρόνων από διαδηλώσεις και μεμονωμένα περιστατικά αστυνομικής βίας.
enet.gr
  • Blog Archive