Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Απάτη σε βάρος ανέργων

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Απριλίου 23, 2014
undefinedΈνας 59χρονος από την Τυνησία-που χρησιμοποιούσε πλαστά έγγραφα ταυτότητας- αναζητείται από τις αρχες καθώς μέσω παράνομου γραφείου ευρέσεως εργασίας εξαπάτησε περισσότερους από 102 ανέργους, αποκομίζοντας κέρδος τουλάχιστον 62.000 ευρώ.
Ο δράστης τον Ιούλιο του 2012 χρησιμοποιώντας ψευδή ελληνικά στοιχεία ...
ταυτότητας ίδρυσε νομιμοφανή εταιρεία ευρέσεως εργασίας, με υποκαταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και υποτιθέμενο αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών χρηματικής διαμεσολάβησης και υπηρεσιών διαφήμισης.

Το παράνομο γραφείο σύναπτε με τα θύματα ένα υποτιθέμενο συμβόλαιο–σύμβαση εργασίας και στη συνέχεια αξίωνε την καταβολή των 600 ευρώ, υποσχόμενο την επαγγελματική τους αποκατάσταση σε θέσεις εργασίας στο εξωτερικό.

Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο του 2013, στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, ο 59χρονος ίδρυσε εταιρεία χρησιμοποιώντας πλαστό ελληνικό δελτίο ταυτότητας, καθώς και μια εταιρεία ευρέσεως εργασίας στην Κύπρο, που λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Για τον δράστη έχει ήδη εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία διεθνών αναζητήσεων και σύλληψης από την Ιντερπόλ, ενώ η σχετική δικογραφία υπεβλήθη στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

enet.gr
  • Blog Archive