Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ένοχοι με ποινή ισόβιας κάθειρξης και χωρίς ελαφρυντικά, κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες, Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος, για τον φόνο του 27χρονου Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013. Το δικαστήριο.. έκρινε ότι η δολοφονία είχε ρατσιστικό κίνητρο. 


Η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν ομόφωνη. Η εισαγγελέας είχε προτείνει την καταδίκη των δύο κατηγορουμένων επισημαίνοντας το ρατσιστικό κίνητρο. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είχαν συναποφασίσει το έγκλημα», ανέφερε υπογραμμίζοντας πως η δολοφονία έγινε με τους δύο δράστες σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. 
 

Οι Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοφορίας και οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος. 

Οι δύο χρυσαυγίτες είχαν δολοφονήσει τον 27χρονο Πακιστανό μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν μαχαιρώνοντάς τον επτά συνολικά φορές, σε στήθος και πλάτη, στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013, τα ξημερώματα της 17ης ενώ πήγαινε με το ποδήλατό του στη δουλειά του.
 
  • Blog Archive