Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Με προβλήματα η μετακίνηση με τρένα και τον προαστιακό στις 9 Απριλίου. Τι αποφάσισε η ΠΟΣ για το Πάσχα σε περίπτωση που δεν έχουν θετική κατάληξη οι διαπραγματεύσεις για τη ΣΣΕ

Ακινητοποιημένα θα μείνουν την ερχόμενη Τετάρτη (09/04) τα τρένα και ο προαστιακός, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρόμων για συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση της διοίκηση της ΠΟΣ, επίσης, αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις τις ημέρες του Πάσχα στα επιβατικά και στα εμπορικά τρένα. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνουν τρεις 3ωρες στάσεις τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη ενώ το Μ. Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία. Στα εμπορικά τρένα η απεργία θα ισχύσει για όλη την εβδομάδα του Πάσχα.
Να σημειωθεί ότι οι προαναφερόμενες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν μόνο σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις με τις διοικήσεις του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού) για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Η ΠΟΣ προτάσσει τα αιτήματα της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προσλήψεις προσωπικού, τα ασφαλιστικά ζητήματα του εφάπαξ και της επικουρικής σύνταξης και την υπογραφή της ΣΣΕ.

news247.gr
  • Blog Archive