Κυριακή 13 Απριλίου 2014



Από την αρχή της ίδρυσης το Κίνημα Δεν Πληρώνω αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο. Ανάλογα κινήματα και μάλιστα με το ίδιο όνομα ξεπήδησαν σε όλο τον πλανήτη. 
Πρώτο δημιουργήθηκε το Κίνημα Δεν Πληρώνω Ισπανίας ("Υo Νo Pago") το οποίο έκανε την εμφανίσή του με δράσεις στα ΜΜΜ στη Βαρκελώνη, στη Μαδρίτη, στη Σαραγόσα, στη Βαλένθια και σε άλλες πόλεις. 
Χαρακτηριστικά οι Ισπανοί συναγωνιστές αναφέρουν στα κείμενά τους:

"Εμείς δώσαμε στους Έλληνες το Κίνημα των Αγανακτισμένων και οι Έλληνες έδωσαν σε εμάς το κίνημα Δεν Πληρώνω". 


Αποκορύφωμα υπήρξε η κοινή δράση στο μετρό της πλατείας Συντάγματος στην Αθήνα και σε πολλές μεγαλουπόλεις της Ισπανίας. Την ίδια μέρα και ώρα ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων καλύφθηκαν. Έλληνες και Ισπανοί συναγωνιστές προέτρεπαν τους επιβάτες να επιβιβάζονται χωρίς εισητήριο. Τα κινήματα πολιτικής ανυπακοής επεκτάθηκαν στην Ιρλανδία, στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στη Νότιο Αφρική, στη Βραζιλία και σε πολλές άλλες χώρες. 

Η επίσκεψη συναγωνιστών στη Βαρκελώνη σηματοδοτεί μια νέα φάση στην ανάπτυξη των συντροφικών δεσμών αλληλεγγύης ανάμεσα στα κινήματα πολιτικής ανυπακοής στην Ευρώπη.
Η πάλη για την υπεράσπιση των βασικών κοινωνικών αγαθών όπως είναι η παιδεία, η υγεία, οι μεταφορές, η ελεύθερη μετακίνηση στους δικούς μας δρόμους πρέπει να είναι κοινοί με τους λαούς όλου του κόσμου. 

Κοινός είναι ο εχθρός, κοινοί και οι αγώνες του 99% σε όλο τον πλανήτη. Ο έλληνας εργαζόμενος δεν έχει να χωρίσει τίποτα από τον Ισπανό, τον Ιρλανδό, το Γερμανό και τον Τούρκο εργαζόμενο. Αντίθετα, ανήκουν στο ίδιο ταξικό στρατόπεδο.

Καθόλου τυχαία το σήμα του Κινήματος Δεν Πληρώνω με τα πολλά μικρά ψάρια που ενώνονται και κυνηγάνε το μεγάλο, έχει υιοθετηθεί από τα Κινήματα Δεν Πληρώνω και των άλλων Χωρών.
  
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αντιπροσωπεία του Κινήματος Δεν Πληρώνω Ελλάδας, συναντήθηκε την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 στη Βαρκελώνη με τη Linda Ross, και άλλους συναγωνιστές,
με στόχο την εμβάθυνση των σχέσεων ανάμεσα στα κινήματα πολιτικής ανυπακοής των 2 χωρών.

O Βασίλης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Κινήματος και ο Θεοδόσης Τεμζελίδης, μέλος της πολιτικής γραμματείας του Κινήματος αντιπροσώπευσαν το Κινήμα Δεν Πληρώνω στη Βαρκελώνη.

Η
Linda Ross είναι γνωστή ακτιβίστρια η οποία έχει βοηθήσει με πολλούς κινηματικούς τρόπους το Κίνημα Δεν Πληρώνω και διαμένει εδώ και ένα χρόνο στη Βαρκελώνη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, ανταλλάχτηκαν οι εμπειρίες μεταξύ των κινημάτων των 2 χωρών και τέθηκαν οι βάσεις για την παραπέρα εμβάθυνση των σχέσεων.

Η αντιπροσωπεία του Κινήματος συναντήθηκε και με άλλες πολιτικές δυνάμεις της περιοχής.

Στις 10/4/14, Καταλανοί συναγωνιστές έκαναν διαμαρτυρία στο μετρό της βαρκελώνης ενάντια στις αυξήσεις των εισιτηρίων.
Η Ελλάδα και η Ισπανία βρίσκονται στη δίνη του κυκλώνα της καπιταλιστικής κρίσης. Καθημερινά κλείνουν καταστήματα στη Βαρκελώνη όπως ακριβώς συμβαίνει και στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις των 2 χωρών.
 

Μόνο με τον κοινό αγώνα των λαών της Ευρώπης μπορεί να δωθεί λύση στα προβλήματα του 99% του λαού, μέσα από την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του συστήματος εκμετάλλευσης από άνθρωπο, σε άνθρωπο.

Λαός Ενωμένος, Ποτέ Νικημένος 

Εl Pueblo Unido Jamás Será Vencido

 
www.kinimadenplirono.eu
  • Blog Archive