Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

ΟΣΕ: Απεργίες από το Μ. Σάββατο έως Δευτέρα του Πάσχα

Posted by Multimedia Team Πέμπτη, Απριλίου 17, 2014
Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, ζητώντας υπογραφή συλλογικής σύμβασης, προσλήψεις για την ασφαλή λειτουργία του ΟΣΕ και εκφράζοντας την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.

Όσοι έχουν επιλέξει να ταξιδέψουν με τρένο το Μ. Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, θα πρέπει να επισκεφτούν τα εκδοτήρια του ΟΣΕ για να παραλάβουν το ειδικό κουπόνι, το οποίο θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν σε μελλοντικό ταξίδι τους, καθώς τα δρομολόγια των τρένων κατά...
τις τρεις παραπάνω μέρες ακυρώνονται, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Οι σιδηροδρομικοί ζητούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2014, προσλήψεις προσωπικού για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των εταιρειών του ΟΣΕ, ενώ παράλληλα εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣ, Π. Παρασκευόπουλος, δήλωσε πως η Ομοσπονδία έχει ζητήσει από τη Δευτέρα συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Μ. Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου τα θέματα που τους απασχολούν. Από το αποτέλεσμα της συνάντησης, εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί, θα εξαρτηθεί και αν θα προχωρήσουν σε αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Η  ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρεί σε ματαίωση αρκετών δρομολογίων και κατά τη διάρκεια των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Αναλυτικά τα δρομολόγια που ματαιώνονται έχουν ως εξής:

Μ. Παρασκευή (18.04.2014)

Ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών:

Αμαξ/χία 600, σε όλη της τη διαδρομή

Αμαξ/χία 2536 (Τμήμα γραμμής Αθηνών-Χαλκίδας).

Αμαξ/χία 743 (Τμήμα γραμμής Θεσσαλονίκης-Έδεσσας)

Αμαξ/χία IC 85 (Τμήμα γραμμής Θεσσαλονίκης- Φλώρινας)

Αμαξ/χία 1686 (Τμήμα γραμμής Αλεξ/πολης-Δικαίων)

Αμαξ/χία 601, μόνο στο τμήμα Θεσσαλονίκης – Αθηνών

Μ. Σάββατο (19.04.2014), Κυριακή του Πάσχα (20.04.2014) και Δευτέρα του Πάσχα (21.04.2014)

Ματαιώνονται τα δρομολόγια όλων οι επιβατικών αμαξοστοιχιών καθώς και τα δρομολόγια των λεωφορείων που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του δικτύου.

Οι αμαξοστοιχίες 600 και 601 (εκτελούν τα δρομολόγια Αθήνα- Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη- Αθήνα, αντίστοιχα) θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Δευτέρα του Πάσχα προς Τρίτη).

Τρίτη 22.04.2014 (επόμενη ημέρα των απεργιών)

Ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82 μεταξύ Φλώρινας- Θεσσαλονίκης, καθώς και το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1681.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.grefsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


  • Blog Archive