Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Η Toyota ανακαλεί 6,39 εκατ. αυτοκίνητα

Posted by Unknown Τετάρτη, Απριλίου 09, 2014
toyota 9-4-2014Με ανακοίνωσή της η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota Motor γνωστοποίησε ότι ανακαλεί περίπου 6,39 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως...

εξαιτίας προβλημάτων στο τιμόνι, στα καθίσματα, στο μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων του παρμπρίζ και στο σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ανάκληση περιλαμβάνει 27 μοντέλα της και προστίθεται ότι «η Toyota δεν είναι ενήμερη για ατυχήματα, τραυματισμούς ή θύματα που να προκλήθηκαν από αυτές τις συνθήκες».
Ωστόσο, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι έχει δεχτεί δύο καταγγελίες για πρόκληση πυρκαγιάς εξαιτίας προβλήματος στη μίζα του αυτοκινήτου.
Περίπου 3,5 εκατομμύρια οχήματα ανακαλούνται για να αντικατασταθεί ένα καλώδιο που είναι συνδεδεμένο με τον αερόσακο οδηγού. Μάλιστα, το BBC, τονίζει ότι το επίμαχο καλώδιο μπορεί να καταστραφεί όταν κινείται το τιμόνι με αποτέλεσμα να μην ανοίξει ο αερόσακος σε περίπτωση ατυχήματος.
Στην ανάκληση περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο όπως τα Yaris, Urban Cruiser, RAV4, Hilux, Matrix και Highlander.
Σημειώνεται, ότι εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας υπογράμμισε ότι 825.000 οχήματα θα ανακληθούν στην Ευρώπη, επαναλαμβάνοντας, όμως, ότι τυχόν ατυχήματα που έχουν συμβεί έως σήμερα δεν σχετίζονται με αυτές τις αστοχίες.
  • Blog Archive