Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Autobahn: Διόδια το 2016, όχι για δίκυκλα!

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Δευτέρα, Μαΐου 05, 2014
Διόδια θέλει να βάλει η γερμανική κυβέρνηση στους διάσημους αυτοκινητόδρομούς της, οι οποίοι δεν έχουν όριο ταχύτητας στο μεγαλύτερο μέρος τους. Από αυτό εξαιρούνται οι μοτοσικλέτες!
Το διόδια που θέλουν να επιβάλλουν οι Γερμανοί από την 1η Ιανουαρίου του 2016 έχουν ωστόσο και άλλη ιδιαιτερότητα. Η κυριότερη είναι....
ότι δεν θα απευθύνονται στα οχήματα με γερμανικές πινακίδες αλλά σε όλα τα άλλα! Οι κάτοχοί τους θα μπορούν να προμηθεύονται το «πάσο» για τους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους στα σημεία εισόδου στη Γερμανία αλλά και συγκεκριμένα σημεία πώλησης με κόστος που φημολογείται ότι θα ανέρχεται στα 100 ευρώ για έναν ολόκληρο χρόνο. 

Η απόφαση των Γερμανων για επιβολή διοδίων σε μη γερμανικά οχήματα έχει οδηγήσει ήδη σε αντιδράσεις από πολλά κράτη-μέλη της Ε.Ε., κυρίως από την Αυστρία (εκατομμύρια Αυστριακοί χρησιμοποιούν τους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους κάθε χρόνο) και μένει να δούμε αν η απόφαση των Γερμανών θα φτάσει μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Όπως και να έχει από το μέτρο εξαιρούνται όλες οι μοτοσικλέτες άσχετα από το τι γράφει η πινακίδα τους!
πηγή
  • Blog Archive