Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Καταδικάστηκαν τρεις για το θάνατο στο Μετρό

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τρίτη, Μαΐου 13, 2014

Τρία στελέχη τεχνικής εταιρείας κι ένας υπεύθυνος ασφαλείας καταδικάστηκαν με ποινή φυλάκισης δύο ετών, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για το θάνατο 50χρονου εργαζόμενου σε εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης , στις 9 Φεβρουαρίου 2009.
Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους τότε....
πρόεδρο, γενικό διευθυντή της εταιρείας και τεχνικό διευθυντή της εταιρείας «Θεμελιοδομή- Ανώνυμος Τεχνική Εταιρεία», που έχει πτωχεύσει, καθώς επίσης και τον τεχνικό ασφαλείας του εργοταξίου, για «ανθρωποκτονία από αμέλεια από υπόχρεο».
 Επίσης αποφάσισε την εξαγορά της ποινής, προς πέντε ευρώ τη μέρα, για τους δύο και για τους άλλους δύο την αναστολή της ποινή τους επί τριετία. Αθώος κρίθηκε ο χειριστής γερανού που ήταν ο πέμπτος κατηγορούμενος της υπόθεσης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά τη διάρκεια αποσυναρμολόγησης, τμήμα του γερανού καταπλάκωσε τον εργάτη Βλαδίμηρο Μαμπεμνζίδη, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Η παραπάνω εταιρεία είχε υπογράψει υπεργολαβική σύμβαση με την εταιρεία «ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική Α.Ε.» για την κατασκευή διαφραγματικών τοίχων του επίσταθμου του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού στη διακλάδωση του σταθμού Δημοκρατίας.
enet.gr
  • Blog Archive