Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Κωνσταντινούπολη:
Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέκοψε ομιλία του προέδρου της Ένωσης Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ο οποίος έθεσε ζητήματα όπως η καταστολή της ελευθερίας...
του λόγου και των διαδηλώσεων. Ο Ερντογάν κατήγγειλε την ομιλία ως «πολιτική» και αποχώρησε από την αίθουσα.
Το περιστατικό σημειώθηκε στη διάρκεια εκδήλωσης για την 146η επέτειο από την ίδρυση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.



Η ομιλία που εκφώνησε ο Μετίν Φεϊζίογλου ήταν πράγματι ιδιαίτερα επικριτική για την κυβέρνηση Ερντογάν.
Ο πρόεδρος των δικηγόρων έθεσε ζητήματα όπως η καταστολή της ελευθερίας του λόγου και των διαδηλώσεων, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο οι αρχές χειρίστηκαν τα επακόλουθα του σεισμού το 2011, στον οποίο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 600 άνθρωποι στην πόλη Βαν της ανατολικής Τουρκίας.

Ερντογάν μαινόμενος για τις δηλώσεις του προέδρου των δικηγόρωνΦωτογραφία: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαμογελαστός ανταλλάσσει χειραψία με τον προέδρο της Ενωσης Δικηγορικών Συλλόγων της Τουρκίας Μετίν Φεϊζίογλου. 
Λίγο αργότερα εξοργισμένος από την επικριτική προς την κυβέρνηση ομιλία του, αποχώρησε!

«Παραφέρεστε. Αρκετά. Εκφωνείτε πολιτική ομιλία» φώναξε ο Ερντογάν στον Φεϊζίογλου, τον οποίο στη συνέχεια κατηγόρησε ότι ψεύδεται και ότι μιλάει περισσότερο από τον χρόνο που του αναλογεί.

«Λέτε ανακρίβειες...Πώς μπορείτε να είστε τόσο αγενήςσυνέχισε ο Ερντογάν και σηκώθηκε χειρονομώντας οργισμένος, ενώ ο Φεϊζίογλου παρέμεινε στο αναλόγιο του ομιλητή και αρνήθηκε να διακόψει την ομιλία του. Τη σκηνή, μάλιστα, κατέγραψε και μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός CNN Turk.

Ο Ερντογάν είπε ότι... ο Φεϊζίογλου παραβίασε το πρωτόκολλο μιλώντας επί μία ώρα.

Ο Φεϊζίογλου είναι γνωστός επικριτής της κυβέρνησης. Πρόσφατα, μάλιστα, είχε απασχολήσει τον Τύπο με τις δηλώσεις του κατά της απόφασης του Ερντογάν να απαγορεύσει το Twitter πριν από τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου.

Ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος καθόταν δίπλα στον Ερντογάν, επιχείρησε αρχικά να τον καθησυχάσει. Στη συνέχεια όμως τον ακολούθησε εκτός της αίθουσας όπως επέμεινε ο πρωθυπουργός.

Οι προεδρικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον Αύγουστο και ο Ερντογάν θεωρείται ότι θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα.

Το κυβερνών κόμμα του της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης αναδείχτηκε σε νικητή των πρόσφατων δημοτικών εκλογών, παρά την κριτική που δέχτηκε ο πρωθυπουργός για την όλο και περισσότερο αυταρχική διακυβέρνηση της χώρας.

  • Blog Archive