Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Διαμαρτυρία δικηγόρων για την εκλογική αποζημίωση

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Μαΐου 14, 2014
Μειώθηκε η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων
Διεκδικούν την αύξηση της εκλογικής αποζημίωσης στο ύψος του Ιουνίου του 2012.
Η συντονιστική επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με επιστολή της προς τους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης εκφράζει την αντίθεσή της στη δραματική, όπως τη ...
χαρακτηρίζει, μείωση της εκλογικής αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων στις επικείμενες εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου 2014.
Επίσης, η συντονιστική επιτροπή αναφέρει στην επιστολή της ότι η σχετική υπουργική απόφαση για τις επικείμενες εκλογές «χρήζει άμεσα διορθωτικών παρεμβάσεων, ώστε να ξεκαθαρισθούν ζητήματα που σχετίζονται με τον τρόπο και το χρόνο εκκαθάρισης της αποζημίωσης, ιδίως για τους εντός νομού διορισθέντες».
Εξάλλου, η συντονιστική επιτροπή, μεταξύ των άλλων, ζητά να ρυθμιστεί το ζήτημα της εκλογικής αποζημίωσης για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι «έχουν διορισθεί σε εκλογικά τμήματα της περιφέρειας Αττικής, ώστε να εξομοιωθεί η αποζημίωσή τους με αυτή των διορισθέντων σε εκλογικά τμήματα της Α΄ και Β΄ Αθήνας, της Α΄ και Β΄ Πειραιά και της Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης».
Τέλος, η συντονιστική καλεί την Κυβέρνηση «έστω και αυτή τη στιγμή, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προβεί στις επιβεβλημένες ενέργειες», διαφορετικά «οι δικηγόροι οφείλουν να σταθμίσουν τη συμπεριφορά τους εν όψει της αντιμετώπισης που τους επιφυλάσσει η Ελληνική πολιτεία».
Πηγή: ΑΜΠΕ
  • Blog Archive