Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Πολύνεκρη τραγωδία με μετανάστες στη Σάμο

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Δευτέρα, Μαΐου 05, 2014

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών μεταναστών από το ναυάγιο στη Σάμου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ήδη έχουν εντοπιστεί οι σοροί περισσότερων από 20 ανθρώπων. Μεταξύ των νεκρών, ένα μικρό αγόρι, αλλά και μία γυναίκα που κρατούσε στην αγκαλιά το μωρό της την ώρα του ναυαγίου.
 
Το γιοτ αναποδογύρισε τις....
πρώτες πρωινές ώρες, 4,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο.
Οι σωστικές δυνάμεις κατάφεραν να διασώσουν 36 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό κορίτσι, το οποίο μεταφέρθηκε στην Αθήνα. 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι διασωθέντες, στο σκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 60 άτομα.
Η μια σορός εντοπίστηκε από το κρουαζιερόπλοιο ADAMORA, ενώ η δεύτερη από σκάφος του λιμενικού που έσπευσε στην περιοχή, στις 4 το πρωί, οπότε ξεκίνησε και η επιχείρηση διάσωσης.Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες ήταν ένα σύγχρονο γιωτ με 4 κυβερνήτες, ενώ ακολουθούσε και ένα μικρό κότερο. Στην περιοχή επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες και οι άνεμοι δεν ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Οι μετανάστες που διασώθηκαν έχουν μεταφερθεί στο λιμεναρχείο Σάμου.
Σύμφωνα με τα δεδομένα από το MarineTraffic.com, το ΑDAMORA, διέσχισε πολλές φορές ένα συγκεκριμένο σημείο της θαλάσσιας περιοχής, αναζητώντας ναυαγούς. Από τα ίδια δεδομένα, προκύπτει πως το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο κατευθυνόταν προς το Kuşadası, άλλαξε πορεία στις 0.53 UTC και επέστρεψε στο σημείο που βρισκόταν 20 λεπτά νωρίτερα. Εκεί διέσχισε το σημείο αρκετές φορές πριν επιστρέψει στην προγραμματισμένη του πορεία.
Επιπλέον, ένα  καΐκι με το όνομα "Απόστολος", το οποίο φαίνεται πως συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης, έφυγε από το λιμάνι στις 2.51 UTC, φτάνοντας στο σημείο του ναυαγίου μία ώρα αργότερα.
enet.gr
  • Blog Archive