Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ανάγκη Κοινού Μετώπου Αγώνα Εργαζόμενων-Φαντάρων-Λαϊκής Οικογένειας
Αλήθεια πως συνδέονται όλα αυτά;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η ειδησιογραφία κάνει λόγο για «νέες μεγάλες περικοπές στην Εθνική Άμυνα, την Υγεία και την Παιδεία  που έρχονται αμέσως μετά από τις κάλπες του Μαΐου. Μετά το “τυράκι” των “κοινωνικών μερισμάτων “ πρέπει να επιβληθούν περικοπές 1 δις το χρόνο και ...αυτές επικεντρώνονται στους τρεις βασικούς πυλώνες του κράτους!
Από που θα προκύψουν νέες περικοπές στην Εθνική Άμυνα;  Από την συντήρηση και την τεχνική υποστήριξη; Από τους μισθούς των στρατιωτικών; Και υπάρχει πάντα ανοιχτό ένα ενδεχόμενο που μπορεί να έμοιαζε απίστευτο πριν μερικά χρόνια. Απολύσεις στις ΕΔ. Η λέξη απόλυση έχει ακουστεί από πρωθυπουργικά χείλη σε συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς με τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο στο Μέγαρο Μαξίμου. Όταν ο πρωθυπουργός είπε στον Αρχηγό να εξηγήσει στο προσωπικό ότι προχώρησε στις περικοπές για να μην αναγκαστεί να απολύσει κόσμο. Απολύσεις δεν έχουν γίνει πουθενά στον κόσμο. Έχει γίνει όμως κατάργηση οργανικών θέσεων. Και αυτό ήδη “κουβεντιάζεται” και στην Ελλάδα! Η επιχειρούμενη κατάργηση της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης για παράδειγμα θα προκαλέσει κατάργηση οργανικών θέσεων».

Και όμως απολύσεις ήδη πραγματοποιούνται στο Υπουργείο Αμύνης, με εκατοντάδες μέλη του πολιτικού προσωπικού να οδηγούνται στην ανεργία λόγω της ταξικής κυβερνητικής πολιτικής και των Μμημονίων. Αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι οι περικοπές αποτελούν το πρόσχημα για το μετασχηματισμό του κράτους, όπου η προπαγάνδα του λιγότερου κράτους στοχεύει στη μεταφορά κερδοφόρων τομέων στο ιδιωτικό κεφάλαιο, που εκτινάσσει τα κέρδη του από τα νέα συμβόλαια λειτουργώντας παρασιτικά του Δημοσίου, αλλά και εκμεταλλευόμενο τις νέες βάρβαρες εργασιακές σχέσεις. Χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν με την απόλυση καθαριστριών στο Πεντάγωνο, αλλά και σε στρατόπεδα, τις οποίες αντικαθιστά η απλήρωτη εργασία των φαντάρων και τα ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας.  
ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΕΝΔΥΣΗΣ-ΥΠΟΔΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΩΤΙΚΑ ΕΡΓOΣΤΑΣΙΑ -ΤΟ OUTSOURCING ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ, ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΕΡΔΗ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ!
Ξαφνικά, και ενώ το ΓΕΣ έχει σταματήσει να χορηγεί απαραίτητα είδη στους συναδέλφους φαντάρους (όπως το δεύτερο ζευγάρι αρβύλες, παρέχοντας ολοένα συχνότερα, μόνο ένα ζευγάρι και αυτό μεταχειρισμένα άρβυλα) και ενώ διαστάσεις λαμβάνουν οι διαμαρτυρίες συναδέλφων για τη διαταγή-παράνομη απαίτηση του ΓΕΣ να επιστρέψουν οι απολυόμενοι στρατιώτες όλα τα είδη που τους είχαν δοθεί στο Κέντρο Κατάταξης, δημοσιοποιείται η παρακάτω είδηση. Πρόκειται για δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», του μεγαλοεργολάβου-καναλάρχη Μπόμπολα, που ενημερώνει ότι:  

 «Τρέχουν» διαγωνισμοί για προμήθειες στον Στρατό. Ευκαιρίες σε μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης να ανοίξουν τις δουλειές τους με τον Στρατό δίνουν τέσσερις ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί προμήθειας συνολικού ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανέθεσε στη γενική διεύθυνση Κρατικών Προμηθειών του υπουργείου Ανάπτυξης τη διενέργεια διαγωνισμών για την αγορά πουλόβερ, ανατομικών πάτων για αρβύλες, φανελών και τζάκετ.

Οι επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα, πια, της παρακολούθησης όλων των διακηρύξεων που κάνουν οι φορείς του δημοσίου για προμήθειες υλικών και υπηρεσιών αξίας άνω των 1.000 ευρώ. Αν επισκεφθούν την ιστοσελίδα με την αναζήτηση του προϊόντος ή της υπηρεσίας που τους ενδιαφέρει μπορούν να «χτυπήσουν» δουλειές. Οι «Επαγγελματικές Ευκαιρίες» παρουσιάζουν σήμερα, ενδεικτικά τέσσερις μεγάλους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όπου μπορούν να συμμετάσχουν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ενώσεις προμηθευτών που υποβάλλουν κοινή προσφορά, συνεταιρισμοί αλλά και κοινοπραξίες προμηθευτών. Το ΓΕΣ ζητά την προμήθεια μέσα από ηλεκτρονικό διαγωνισμό και με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή 40.650 πουλόβερ νέου τύπου, 101.500 ζευγών ανατομικών πάτων για αρβύλες, 60.000 φανέλων αθλητικού τύπου ΙΙ και 14.781 τζάκετ».
Έτσι λοιπόν, όχι μόνο αποκαλύπτεται ότι ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος μεταφέρει το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης στους συναδέλφους φαντάρους και τις λαβωμένες οικονομικά-κοινωνικά λαϊκές τους οικογένειες, αλλά τους αντιμετωπίζουν ως δούλους, που εκμεταλλεύονται εργασιακά υπό τις χειρότερες συνθήκες. Ταυτόχρονα,   έχουμε την πλήρη απαξίωση των Στρατιωτικών Εργοστασίων, καθώς καλούνται οι ιδιώτες να μοιραστούν παραγγελίες 3 εκατομμυρίων ευρώ. Και μάλιστα με μόνο κριτήριο τη φθηνή προσφορά –χωρίς κανένα άλλο στάνταρ- καταλαβαίνουμε την ποιότητα των προϊόντων και τη προέλευση τους!
Στο στόχαστρο μπαίνει το 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο είναι εργοστάσιο που κατασκευάζει είδη ιματισμού και υπόδησης για τις ανάγκες του Στρατού Ξηράς και οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στα όρια των Δήμων ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ στο στρατόπεδο ''ΣΧΗ ΜΑΓΓΙΩΡΟΥ'' μαζί με το Χημείο Στρατού. Το εργοστάσιο άρχισε να λειτουργεί το έτος 1909 με τίτλο Γενική Αποθήκη Υλικού Στρατού Πειραιά (ΓΑΥΣΠ) σε κτήριο κοντά στο λιμάνι. Στην παρούσα θέση λειτουργεί από το έτος 1937 και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών αλλά και του Πειραιά το γνωρίζουν ως ΄΄ΚΟΠΗ΄΄. Σήμερα λειτουργούν διάφορα παραγωγικά τμήματα και τα κυριότερα προϊόντα που κατασκευάζονται από αυτά είναι τα παρακάτω: Χιτώνια - Παντελόνια - εσωτερικές επενδύσεις της στολής παραλλαγής. -Χιτώνια, παντελόνια, πουκάμισα και φούστες στολών υπ΄ αριθμόν 8, 8β,8γ-Στολές θερινές-χειμερινές μαθητών στρατιωτικών παραγωγικών σχολών.- Δίκοχα-Σήματα και διακριτικά.- Άρβυλα- Υπνόσακοι και σεντόνια υπνόσακων.- Ειδικές παραγγελίες εύσωμων οπλιτών.
Αναδεικνύεται άλλο ένα πεδίο εφαρμογής του outsourcing, που ανοίγει την πόρτα της κερδοφορίας στους ιδιώτες, κλείνει τα στρατιωτικά εργοστάσια, απολύει, γιατί πλέον εκλείπουν οι οργανικές θέσεις , γενικεύει την εφαρμογή της ζούγκλας των νέων εργασιακών σχέσεων.
Συμπέρασμα: κέρδη για ιδιωτικά συμφέροντα, απολύσεις, συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, χειρότερα προϊόντα και μεταφορά του κόστους θητείας στους φαντάρους.  
ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ
Αυτή είναι η πραγματική ουσία των αλλαγών που επεξεργάζεται το ΥΠΕΘΑ έχοντας ως γνώμονα τα ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της πολεμικής βιομηχανίας και τις αποφάσεις της Ε.Ε. που στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Άμυνας-Ασφάλειας προωθεί, με πρόσχημα την ενοποίηση της πολεμικής βιομηχανίας, την πλήρη ιδιωτικοποίησης της και την συγκεντροποίηση της σε χώρες όπως η Γαλλία-Ιταλία-Γερμανία. Από την άποψη αυτή έχει σημασία να δούμε τι απαξιώνεται και ποιο ρόλο-συμβόλαια ανοίγει ο δρόμος να διεκδικήσει το ιδιωτικό κεφαλαίο. Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» (05/12-11/12/2013) ένα κατατοπιστικό άρθρο του  Γιώργου Τσιμπούκη, με τίτλο «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ».

Η ιστορία των οκτώ εργοστασίων του Ελληνικού Στρατού ξεκινά μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με την ίδρυση της πρώτης μονάδος που ήταν το 301 Εργοστάσιο Βάσης στους Αγίους Αναργύρους Αττικής. Σταδιακά, μέχρι και το 1974, ιδρύθηκαν επτά ακόμη εργοστάσια τα οποία ανήκουν στη Διοίκηση Στρατιωτικών Εργοστασίων (ΔΙΣΕ), οι 2.600 εργαζόμενοι των οποίων προσφέρουν αδιάκοπα πολύτιμες υπηρεσίες στον Ελληνικό Στρατό. Οι εργοστασιακές αυτές μονάδες αποτελούν τον πυρήνα του μηχανισμού υποστήριξης και διατήρησης της μαχητικής ικανότητας του ΕΣ, αφού χάρη στην υποδομή και στο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουν μπορούν να καλύψουν τις διαρκείς ανάγκες του Στρατού για τη συντήρηση, την επισκευή, την ανακατασκευή - κατασκευή στρατιωτικού υλικού, την εκπαίδευση προσωπικού, τον εκσυγχρονισμό μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και την εκπόνηση μελετών αλλά και την παρακολούθηση των τεχνολογικών εξελίξεων.
Τα επιτεύγματα των εργοστασίων - Ανακατασκευές και συντήρηση υλικού: Ακολουθώντας τη βασική αρχή «αναπτύσσουμε και υλοποιούμε αυτά που μπορούμε με τα μέσα και τους πόρους που διαθέτουμε», το προσωπικό των εργοστασίων κατάφερε να φέρει σε πέρας σειρά προγραμμάτων, τα οποία συμβάλλουν στην καθημερινή εύρυθμη λειτουργία του ΕΣ και στην κάλυψη των αναγκών του εν μέσω χαλεπών καιρών.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της εργοστασιακής ανακατασκευής του αυτοκινούμενου πυροβόλου Μ-109 των 155/39 χλστ. στο 301 ΕΒ, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η ανακατασκευή και δοκιμή του πυροβόλου και της κάννης Μ-185 (155/39) του συστήματος. Στο 301 ΕΒ πραγματοποιήθηκε επίσης η εγκατάσταση στα τεθωρακισμένα οχήματα Μ-577Α1G και στα οχήματα διοίκησης 4x4 Μ-240GD του τακτικού Συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου «Ηνίοχος».
Στο ίδιο πνεύμα, της ανακατασκευής δηλαδή τροχαίου υλικού, κινήθηκε και η προσπάθεια του 303 ΠΕΒ να διατηρήσει σε υπηρεσία για αρκετά ακόμη χρονιά τα γερανοφόρα οχήματα 6x6 Μ-62/Μ-543, τα οποία κατασκευάστηκαν πριν από πενήντα χρόνια εγκαθιστώντας ένα νέο συγκρότημα γερανού και ένα νέο σύστημα σταθεροποίησης του οχήματος. Ανάλογες είναι οι δυνατότητες και του 307 ΤΣΥΑΥ, το οποίο πρόσφατα παρέδωσε έγκαιρα και με χαμηλό κόστος στο Πολεμικό Ναυτικό το πρώτο ελικόπτερο ανθυποβρυχιακού πολέμου ΑΒ-212ASW μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης του σε εργοστασιακό επίπεδο.
Όμως και στον τομέα των εκσυγχρονισμών στρατιωτικού υλικού τα εργοστάσια του ΕΣ συμμετείχαν άμεσα και ουσιαστικά. Χαρακτηριστικό είναι το πρόγραμμα ανακατασκευής και αναβάθμισης των δυνατοτήτων 396 αρμάτων μάχης τύπου Μ-48Α5, το οποίο υλοποιήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 από το 304 ΠΕΒ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιελάμβανε την πλήρη ανακατασκευή του άρματος την εκτέλεση μηχανουργικών εργασιών για την εγκατάσταση του νέου σπονδυλωτού Συστήματος Ελέγχου Πυρός (ΣΕΠ) MOLF της γερμανικής εταιρείας ATLAS ΕLΕΚΤRΟΝΙΚ, την εγκατάσταση του ηλεκτροϋδραυλικού συστήματος και των ηλεκτρονικών μονάδων των ΣΕΠ, την πραγματοποίηση λειτουργικών ελέγχων, τον έλεγχο σε στίβο δοκιμών του συστήματος σταθεροποίησης πυροβόλου και την εκτέλεση βολών αποδοχής.
Μερικά χρόνια αργότερα το ίδιο εργοστάσιο υλοποίησε την εργοστασιακή αξιοποίηση των Leopard 2Α4 που παρέλαβε ο ΕΣ από τα γερμανικά αποθέματα. Οι εργασίες περιελάμβαναν όχι μόνο την αντικατάσταση όλων των φθαρμένων συγκροτημάτων και απαρτιών των αρμάτων με νέα, αλλά και την ενσωμάτωση στα ελληνικά Leopard 2Α4 των τροποποιήσεων που υιοθέτησε ο Γερμανικός Στρατός στα άρματα που διατηρούσε μέχρι πριν από μερικά χρόνια σε υπηρεσία.
Καινοτόμες λύσεις υψηλής αποτελεσματικότητας: Εκτός από τις παραπάνω εργασίες τα εργοστάσια του ΕΣ πέτυχαν να αξιοποιήσουν τμήμα του υπάρχοντος στρατιωτικού υλικού με στόχο την επαύξηση της αποτελεσματικότητας των διαθέσιμων μέσων, καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών των προσπαθειών είναι η αντικατάσταση του πυροβόλου των 120/44 χλστ. ενός Leopard 2Α4 με ένα πυροβόλο των 105 χλστ, ώστε τα πληρώματα των Leopard 2Α4 να επιτυγχάνουν ρεαλιστική εκπαίδευση με χαμηλό κόστος, λόγω των γνωστών καθυστερήσεων στην αγορά των πυρομαχικών των 120 χλστ. για τα συγκεκριμένα άρματα. Δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλο απόθεμα πυρομαχικών των 105 χλστ., οι μηχανικοί του 304 ΠΕΒ τροποποίησαν ένα άρμα μάχης εγκαθιστώντας το σωλήνα ενός πυροβόλου των 105 χλστ. στον πυγαίο του πυροβόλου των 120 χλστ. Η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία και αριθμός Leopard 2Α4 θα υποστεί τη μετατροπή αυτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι, εφόσον απαιτηθεί τα άρματα που έχουν εξοπλιστεί με την κάννη των 105 χλστ. μπορούν να αποκτήσουν ξανά την παλαιότερη κάννη των 120 χλστ. με χαμηλό κόστος. (Πηγή: Στρατιωτική Ισορροπία & Γεωπολιτική, τ. 12, σελ. 58-63).
Μια ακόμη σημαντική σε επιχειρησιακή αξία πρωτοβουλία ήταν, δε, η αναβάθμιση των αναδιπλουμένων γεφυρών των γεφυροφόρων αρμάτων Leopard 1 Bibber από κλάση 50 τόνων σε κλάση 70 τόνων, πράγμα που επιτρέπει στα Leopard 2ΗΕLL να χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες γέφυρες με ασφάλεια. Οι εν λόγω γέφυρες πριν από την αναβάθμισή τους μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από άρματα μάχης με μέγιστο βάρος 50 τόνους. Χάρη στις εργασίες που πραγματοποίησαν οι μηχανικοί του 304 ΠΕΒ, δέκα γεφυροφόρα άρματα Leopard 1 Bibber μπορούν να αξιοποιηθούν πλέον και από τις μονάδες που είναι εξοπλισμένες με άρματα μάχης Leopard 2Α4/2ΗΕLL, εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους σε σχέση με την αγορά από το εξωτερικό νέων οχημάτων.
Όμως οι πρωτοποριακές προσπάθειες των εργοστάσιων του ΕΣ δεν σταματούν εδώ. Τρεις προσπάθειες για την αύξηση της μαχητικής ικανότητας του ΤΟΜΠ Μ-113 και του ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1Ρ Ost υλοποιήθηκαν πρόσφατα από το 308 ΠΕΒ στη Θεσσαλονίκη και αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται οι σχετικές δοκιμές. Πρόκειται για την εγκατάσταση ενός πυροβόλου gatling των 20 X 102 χλστ. τύπου Μ-61Α1 Vulcan σε όχημα Μ-113, ενώ ένα δίδυμο πυροβόλο των 23 χλστ. Ζu-23-2 τοποθετήθηκε σε ένα όχημα ΒΜΡ-1Ρ Ost και σε ένα Μ-113. Το πρώτο σύστημα είναι τηλεχειριζόμενο, δεν διαθέτει ακόμα σταθεροποίηση και ΣΕΠ και θεωρείται ιδανικό για την αντιμετώπιση ταχυπλόων αποβατικών σκαφών, χαμηλά ιπτάμενων ελικοπτέρων και ομάδων Πεζικού. Η ταχυβολία του πυροβόλου (6.000 βλήματα το λεπτό), η διασπορά των βλημάτων και η μεγάλη χωρητικότητα του τυμπάνου αποθήκευσης των πυρομαχικών του Μ-61Α1 Vulcan (1.200 βλήματα) καθιστούν το όπλο αυτό ένα χρήσιμο και χαμηλού κόστους εργαλείο για την κάλυψη των αντι-αποβατικών αναγκών των νησιών.
Συμπεράσματα: Τα παραπάνω αποτελούν μέρος μόνο των δραστηριοτήτων των οκτώ εργοστασίων του Ελληνικού Στρατού, αφού, εκτός από τα μεγάλα και σημαντικά προγράμματα που αναφέρθηκαν ήδη, το προσωπικό των εργοστασίων υλοποιεί καθημερινά εκατοντάδες άλλες εργασίες που συμβάλλουν στην ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του ΕΣ. Τόσο το 700 ΣΕ όσο και το 691 ΒΕΒ, καθώς και το 306 ΕΒΤ καλύπτουν άμεσες και βασικές ανάγκες του ΕΣ. Στα εργοστάσια αυτά, όπως και οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτά, μπορούν ανά πάσα στιγμή με ειδοποίηση μερικών ωρών να καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες του ΕΣ. Τα οκτώ αυτά εργοστάσια δεν χαρακτηρίζονται τυχαία ως «οι εκατόγχειρες του Ελληνικού Στρατού». (ΕΠΙΚΑΙΡΑ 05/12-11/12/2013 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΜΠΟΥΚΗΣ)

Κανένας φαντάρος να μην επιστρέψει τίποτε-Μας ανήκουν!

Καλούμε τους απολυόμενους συναδέλφους να αμφισβητήσουν στην πράξη τη παράνομη διαταγή του ΓΕΣ και να μην επιστρέψουν κανένα είδος από αυτά που μας χορηγήθηκαν στο Κέντρο Κατάταξης. Με τον τρόπο αυτό διαφυλάττουμε την υγεία και την αξιοπρέπεια μας, θέσεις εργασίας και μπλοκάρουμε τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και των μνημονίων, που αυξάνουν τις Απολύσεις και στο πλαίσιο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Απαιτείται τώρα να ορθώσουμε ένα Μέτωπο Αγώνα Εργαζόμενων-Φαντάρων για να υπερασπίσουμε τα κοινά μας δικαιώματα.
Απαιτούμε από το ΓΕΣ, να αναλάβει πρωτοβουλία να ενημερώνει κατά τη διάρκεια της κατάταξης των νεοσυλλέκτων, για τη διαταγή μισθοδοσίας των φαντάρων.
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να απαιτούν από τους διοικητές να τους δείξουν τη διαταγή μισθοδοσίας μας. Αν αυτοί επιμένουν να απαιτούν την επιστροφή των ειδών, να μας επιστρέψουν τα χρήματα που αντιστοιχούν στην αξία τους και μας έχουν παρακρατηθεί.   
Απαιτούμε από το ΓΕΣ να αποσύρει την άθλια και παράνομη διαταγή.
Κανείς απολυόμενος φαντάρος να μην επιστρέψει τίποτε.
Κανένας νεοσύλλεκτος συνάδελφος να μην παραλάβει μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδησης.
Αναπροσανατολισμός της πολεμικής βιομηχανίας σε ειρηνικούς σκοπούς.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
   Diktiospartakos.blogspot.com
  • Blog Archive