Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014


Ως εγκληματική οργάνωση με «πολιτικό και επιχειρησιακό σκέλος» περιγράφουν οι ανακρίτριες τη Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας ότι η εν λόγω κλειστή ολιγάριθμη ομάδα ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών του 1987 «μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό υπό την αυτή επωνυμία “Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή”» με την ....
ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, κατά τα πρότυπα του κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ.
Οι δύο εφέτες ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, στα κατηγορητήρια που συνέταξαν σε βάρος των τεσσάρων νέων κατηγορούμενων βουλευτών του κόμματος που τη Δευτέρα έλαβαν προθεσμίες για τις απολογίες τους για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, αναφέρονται στη «Χρυσή Αυγή» του 1987 και τη «μετεξέλιξή της σε “Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή».
Οι ανακρίτριας επισημαίνουν ότι στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» εντάχθηκαν σταδιακά όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση «από το 1987 και εφεξής».
«Πολιτικό» και «επιχειρησιακό» τμήμα

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, όσα αναφέρουν οι δύο ανακρίτριες στα κατηγορητήρια που συνέταξαν για τους βουλευτές σχετικά με τον πολιτικό σχηματισμό «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή» ο οποίος όπως αναφέρουν διαχωρίζεται:
«Α. Στο “πολιτικό” τμήμα της οργανώσεως, στις διακηρυσσόμενες αρχές της οποίας περιλαμβάνεται η εξόντωση των “εχθρών του Έθνους”, ήτοι των ατόμων με διαφορετικές από τις υπ' αυτής υποστηριζόμενες πολιτικές, ιδεολογικές κ.λπ. θέσεις, αντιλήψεις και επιλογές, ως και των ξένων μεταναστών, ρομά και γενικά όσων δεν ανήκουν στην (Άρια) Λευκή Φυλή, που κατ' αυτήν (την οργάνωση) αποτελεί το “φυλετικό υπόβαθρο του Ελληνικού έθνους”, κατά παράβαση των Αρχών του Ελληνικού Συντάγματος αλλά και των Διεθνών Συνθηκών περί απόλυτης προστασίας όσων διαβιούν στην Ελληνική Επικράτεια, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας, θρησκευτικών ή πολιτικών αντιλήψεων. Και
Β. Στο “επιχειρησιακό” τμήμα αυτής, το οποίο υπό την ίδια ως άνω ηγεσία και την υπό την αυτήν, κατά τόπους διοίκηση (βουλευτές, περιφερειάρχες, πυρηνάρχες) λειτουργούσε με στρατιωτική δομή, απόλυτη πειθαρχία στις εντολές των ιεραρχικά ανωτέρων, με βάση καλά εκπονημένο σχέδιο και προκαθορισμένους κανόνες δράσης, δρούσε εκ των γραφείων της ως άνω οργανώσεως, πάντα, υπό την καθοδήγηση ανώτερου στελέχους, από επίλεκτες ομάδες μελών της (“τάγματα εφόδου”) με ιδιαίτερα σωματικά προσόντα, ειδικά εκπαιδευμένων... με σκοπό την διά της βίας επιβολή των αρχών της οργανώσεως».
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι εφέτες ανακρίτριες καταλογίζουν στους βουλευτές της ΧΑ ένταξη και διεύθυνση στην εν λόγω εγκληματική οργάνωση της οποίας τις παράνομες ενέργειες -όπως ανθρωποκτονίες , απόπειρες ανθρωποκτονιών, στοχοποιημένες επιθέσεις εμπρησμούς κ.λπ.- γνώριζαν και επικροτούσαν καθώς επρόκειτο για δραστηριότητα «κατ' εφαρμογή των “καταστατικών αρχών” και επιδιώξεων της οργάνωσης».
Οι δύο εφέτες περιλαμβάνουν στα κατηγορητήρια μεταξύ άλλων τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη δολοφονία του Σαχζάτ  Λουκμάν, τις απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, τις επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα και «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη κ.α
  • Blog Archive