Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Στο «σφυρί» Ελληνικό και Άγιος Κοσμάς με έγκριση από το ΣτΕ

Posted by ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Τρίτη, Μαΐου 27, 2014
Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις που ζητούσαν ακύρωση της μεταβίβασης του 30% των εκτάσεων των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, της μαρίνας 
Ελληνικού κ του Αγίου Κοσμά Αττικής (Μητροπολιτικός πόλος Ελληνικού-Αγίου Κοσμά) στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Αίτηση ακύρωσης είχαν καταθέσει οι... Δήμοι Ελληνικού – Αργυρούπολης και Αλίμου, η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βάρης και Βουλιαγμένης, καθώς και δέκα κάτοικοι του Ελληνικού.

Σύμφωνα με το ΣτΕ οι πράξεις που προβάλλονται δεν έχουν επενέργειες για τους προσφεύγοντες στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και δεν μπορούν να ελεγχθούν από τους συμβούλους Επικρατείας. Ωστόσο στην απόφαση σημειώνεται πως ενδεχομένως το ζήτημα να κριθεί εκ νέου εφόσον εκδοθούν νέες αποφάσεις της Πολιτείας σχετικά με την μεταβίβαση, σχεδιασμό έργων, κ.λπ. και φυσικά εφόσον υπάρξουν κ νέες προσφυγές των ενδιαφερόμενων στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Με την απόφαση του ΣτΕ δίνεται «πράσινο φως» για τη μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ για 99 χρόνια 5.249.873 τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.) του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, 426,011 τ.μ. του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας του Αγίου Κοσμά, 529.792 τ.μ. του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας και έκταση 4.850 τ.μ. στην χερσόνησο του Αγίου Κοσμά (εξοχικό κέντρο Ακρωτήρι έκτασης 670 τ.μ., στεγασμένοι χώροι 160 τ.μ., κ.λπ.). Στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάστηκαν τα δικαιώματα πλήρους κυριότητας, νομής και κατοχής των επίμαχων ακινήτων κατά ποσοστό 30% εξ αδιαιρέτου.
  • Blog Archive