Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Σχολείο μεταναστών θα γίνει το σπίτι του Αδόλφου Χίτλερ

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Σάββατο, Μαΐου 17, 2014

 Το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ θα μπορούσε να γίνει σχολείο για μετανάστες, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης της Αυστρίας.
Ο παλιός ξενώνας της πόλης Braunau am Inn, φαίνεται....
ταλαιπωρημένο από τον χρόνο. Στο κτίριο αυτό στις 20 Απριλίου του 1889 γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ και ο διάλογος για το τι θα πρέπει να γίνει με αυτό έχει λάβει τόσο μεγάλες πολιτικές διαστάσεις, με αποτέλεσμα το αυστριακό Υπουργείο Εσωτερικών να παρέμβει.

«Δεδομένης της σημασίας του κτιρίου, θεωρούμε σκόπιμο η χρήση του να ωφελεί την κοινωνία», δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών, στην βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Η διαχειρίστρια του ξενώνα, που παραμένει ανώνυμη, είναι μια ηλικιωμένη κυρία η οποία αρνείται να γίνει το κτίριο αντιναζιστικό μνημείο. Αρνήθηκε ακόμη και την τοποθέτηση πινακίδας από τις αρχές, φοβούμενη επιθέσεις από νεοναζί ή αντιφασίστες. Αυτή την στιγμή, μόνο μια μικρή μαρμάρινη επιγραφή αναφέρει ότι εκεί γεννήθηκε ο Χίτλερ.

Μέχρι πριν από δυο χρόνια το κτίριο χρησιμοποιούνταν ως κέντρο για ανθρώπους με δυσκολίες εκμάθησης. Το Υπουργείο Εσωτερικών θέλει να χειριστεί την υπόθεση έτσι, ώστε να μην γίνει κέντρο συνάντησης νεοναζί και για αυτό τον λόγο απέρριψε το ενδεχόμενο να επαναχρησιμοποιηθεί ως ξενώνας.

Έτσι, σύμφωνα με τον αυστριακό τύπο, φαίνεται ότι κατέληξε σε μια λύση που θα ήταν απάντηση στις ρατσιστικές πολιτικές του Χίτλερ: Σύμφωνα με το σχέδιο, ύστερα από ενδελεχή ανακαίνιση, το κτίριο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως κέντρο κοινωνικής ενσωμάτωσης μεταναστών και σχολείο εκμάθησης της γλώσσας.

Ο Χίτλερ έζησε σε αυτό το κτίριο μέχρι τα τρία του χρόνια. Μετά μετακόμισε με τους γονείς του στο Passau στην Βαβαρία. Το 1938 ο Χίτλερ επέστρεψε στο Braunau και ο προσωπικός του γραμματέας αγόρασε το κτίριο τέσσερις φορές ακριβότερα από την αξία του καθώς ήθελαν να το μετατρέψουν σε ναζιστικό μνημείο. Το 1954 ο πρώην ιδιοκτήτης του το αγόρασε πίσω για πολύ λιγότερα χρήματα.
  • Blog Archive