Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Άρση ασυλίας για Μπούκουρα, Γερμενή, Αλεξόπουλο και Μίχο

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Μαΐου 07, 2014

 Την άρση ασυλίας των τεσσάρων βουλευτών νυν και τέως της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, Ν.Μίχου, Γ.Γερμενή, Χρ. Αλεξόπουλου και Ε.Μπούκουρα ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Ειδικότερα για τον ανεξάρτητο πλέον Χρ. Αλεξόπουλο υπέρ της άρσης ψήφισαν....
183 βουλευτές, κατά 25 και παρών 12. Υπέρ της άρσης ασυλίας του Νίκου Μίχου ψήφισαν 197 βουλευτές, κατά 16 και παρών 7. Αντίστοιχα για τον Γ.Γερμενή υπέρ ψήφισαν 197, κατά 16 και παρών 7 ενώ για τον Στ. Μπούκουρα υπέρ ψήφισαν 182, κατά 26 και παρών 12.
Και οι τεσσερις αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με εγκληματικές ενέργειες.
Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εισήλθαν στις 12:12 στη Βουλή οι δύο προφυλακισμένοι  βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και Ευστάθιος Μπούκουρας.
Ο Νίκος Μίχος, για τον οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας για παράνομη οπλοκατοχή και για τον νόμο περί ναρκωτικών, κατήγγειλε προσπάθεια σκευωρίας σε βάρος του από παρακρατικές δυνάμεις με προσέγγιση μαρτύρων προκειμένου να καταθέσουν εναντίον του ότι ήταν προστάτης της νύχτας και ότι υποσχόνταν αμοιβή σε όσους θα κατέθεταν. Κατήγγειλε ότι η Αστυνομία με εντολές, όπως είπε, του Νίκου Δένδια, προσέγγισε ανθρώπους της νύχτας, προκειμένου, έναντι αμοιβής 30.000 έως 35.000 ευρώ, να καταθέσουν σε βάρος του ψευδή στοιχεία, που τον εμπλέκουν με τη νύχτα, με εκβιασμούς και προστασία μαγαζιών.
Για το όπλο που βρέθηκε κατά την έρευνα της αστυνομίας, παραδέχθηκε ότι πράγματι το κατείχε παράνομα, αλλά αυτό για να προστατεύσει τη δουλειά και τη ζωή τού ιδίου και τις οικογένειάς του, επειδή μένει σε μια περιοχή όπου γίνονται πολλά εγκλήματα, για δε την ινδική κάνναβη είπε ότι τα 1,2 γραμμάρια δεν ήταν του ιδίου, αλλά κάποιου από τους προηγούμενους μισθωτές της οικίας στην οποία διέμενε.«Αν ήταν δική μου, δεν θα ντρεπόμουνα να το πω, να είστε σίγουροι. Δεν έχω κανένα θέμα και ούτε κρύβομαι» είπε.
Ο ίδιος εμφανίστηκε ως «στόχος τρομοκρατίας», επικαλούμενος «την προκήρυξη των τρομοκρατών που δολοφόνησαν τα δύο αθώα παιδιά». Ακόμα  είπε ότι «με το όπλο που είχα εγώ θα παίρναμε το Κοινοβούλιο και μετά θα παίρναμε και την Πόλη»...
Για πολιτική σκευωρία έκανε λόγο και ο Γιώργος Γερμενής και καταλόγισε ευθύνες όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν στηρίζουν την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής του κόμματός του. 
«Κάποιοι γελάνε και με χλευάζουν» είπε κλαίγοντας ο ανεξάρτητος βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας, αναφέροντας ότι είναι περήφανος που εκπροσωπεί τον λαό στο κοινοβούλιο. «Είμαι ένα λαϊκό παιδί που εργάζομαι από 15 χρονών, κοιμήθηκα φούρναρης και ξύπνησα βουλευτής και είμαι περήφανος γι΄ αυτό. Έρχονται τα παιδιά μου στη φυλακή και τα βλέπω μια ώρα την εβδομάδα και με ρωτάνε γιατί είσαι στη φυλακή και τα κοιτάω στα μάτια και δεν ξέρω τι να πω. Γιατί είμαι φυλακή πείτε μου! Δεν έδωσα ποτέ δικαίωμα εδώ μέσα. Έτυχε και έγινα βουλευτής της ΧΑ, δεν είμαι φασίστας, δεν είμαι ναζιστής. Πατριώτης είμαι. Στέκομαι όρθιος με ψυχοφάρμακα. Με λεξοτανίλ και με λαντόζ» είπε.
Οι δύο βουλευτές εισήλθαν στο κτίριο από την υπόγεια είσοδο πίσω από τη λεωφόρο Β. Σοφίας, από την οποία συνήθως εισέρχονται τα σχολεία που επισκέπτονται τον χώρο. Οι αστυνομικοί δεν άφησαν δημοσιογράφους να πλησιάσουν τους δύο βουλευτές, ενώ προσωρινά αποκλείστηκε και η εσωτερική είσοδος προς το περιστύλιο.
Να αποστασιοποιηθεί από την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι δεν είχε καμιά σχέση αλλά ούτε τη δυνατότητα να σταματήσει ή να ελέγξει τις παράνομες ενέργειες επέλεξε ενώπιον της Βουλής και ο πρώην βουλευτής του κόμματος, που πλέον έχει ανεξαρτητοποιηθεί, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Ο ίδιος υποστήριξε ακόμα ότι δεν έφυγε νωρίτερα από το κόμμα γιατί φοβόταν όπως είπε για τον ίδιο και τον εαυτό του.
Ο Γερμενής μεταφέθηκε νωρίτερα στη Βουλή από τις φυλακές του Κορυδαλλού και ο Μπούκουρας, ο οποίος έχει ανεξαρτοποιηθεί μετά τη διαγραφή του από τη ΧΑ, από τις φυλακές Ναυπλίου.
Επίσης η Βουλή έχει απαγορεύσει την είσοδο πολιτών στο Κοινοβούλιο έως τις 13:00, όπως αποκάλυψε στην Ολομέλεια η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, υπογραμμίζοντας την διαφωνία της και λέγοντας ότι δίνουμε κακό μήνυμα στους πολίτες. Ο Προεδρεύων Γιώργος Καλαντζής επιβεβαίωσε ότι υπάρχει απαγόρευση πρόσβασης.
Newsroom Enet

 enikos.gr:
ΦΩΤΟ-Οι βουλευτές που παρηγόρησαν τον Μπούκουρα
ΦΩΤΟ-Οι βουλευτές που παρηγόρησαν τον Μπούκουρα
Σε κλάματα ξέσπασε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Μπούκουρας, αμέσως μετά την ομιλία του από το βήμα της Βουλής, για την συζήτηση για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Στο πλευρό του Στάθη Μπούκουρα, έσπευσαν βουλευτές από διάφορα κόμματα προκειμένου να τον παρηγορήσουν.
Μεταξύ αυτών, ο πρώην βουλευτής της Χ.Α. και ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, η Μίκα Ιατρίδη,  Ραχήλ Μακρή, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Γιώργος Βλάχος.
Δείτε τις φωτογραφίες
Πηγή φωτογραφιών ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Blog Archive