Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Προεκλογικά κηρύγματα παπάδων υπέρ του συνδυασμού Μώραλη - Μαρινάκη

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Κυριακή, Μαΐου 18, 2014
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, φαίνεται πως έχει αναλάβει... ρόλο κομματάρχη του συνδυασμού Μώραλη – Μαρινάκη στον Πειραιά.

Μπαράζ καταγγελιών αποκαλύπτουν νέο γύρο ωμής παρέμβασης από ιερείς, οι οποίοι -σε πολλές περιπτώσεις- επιδόθηκαν σε προεκλογική... κατήχηση υπέρ των Μώραλη - Μαρινάκη. 

Ενδεικτική είναι η καταγγελία, ότι σε εκκλησίες του Δήμου πραγματοποιήθηκε ευχέλαιο για τον πατέρα του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ σε εκκλησία στον Άγιο Νείλο ο ιερέας αποκάλεσε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού "ευεργέτη της πόλης και της πατρίδας"!

Τρόφιμα με... ψηφοδέλτια του Μώραλη, από εκκλησία
Tις προηγούμενες ημέρες ο συνδυασμός του Θοδωρή Δρίτσα, είχε καταγγείλλει ότι σε διανομή τροφίμων, στον ναό του Αγίου Ελευθερίου στα Καμίνια, οι σακούλες περιείχαν και ψηφοδέλτια του συνδυασμού του κ. Μώραλη.
«Η διανομή έγινε στο υπόγειο της εκκλησίας, παρουσία και ευθύνη του ιερέα. Απαιτούμε, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, να σταματήσει τώρα αυτό το αίσχος. Οι πολίτες του Πειραιά, ακόμη και οι πιο φτωχοί είναι υπερήφανοι και δεν εξαγοράζονται» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.
Και παράνομα εκλογικά περίπτερα λίγες ώρες πριν τις εκλογές
Χθες Σάββατο, το "Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς η πόλη μας" κατέθεσε κατεπείγουσα αναφορά προς την Εισαγγελία και την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, καταγγέλλοντας παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας. Αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:
"Ενημερώνουμε την Εισαγγελία Πειραιά και την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά:
1. Το «Λιμάνι της Αγωνίας-Πειραιάς η Πόλη μας » όπως και οι άλλοι συνδυασμοί διέκοψαν από χθες τα μεσάνυχτα ως ορίζει ο εκλογικός νόμος την προεκλογική εκστρατεία.
2. Ο Συνδυασμός των κ.κ. Μαρινάκη-Μώραλη που φέρει τον τίτλο «Πειραιάς νικητής» έστησε σήμερα παράνομα εκλογικά περίπτερα-τραπεζάκια κλπ σε κεντρικά σημεία του Πειραιά. Μεταξύ αυτών, και περίπτερο στην πρόσοψη του οικογενειακού ιστορικού φαρμακείου του Υποψηφίου Δημάρχου του συνδυασμού μας κ. Θοδωρή Δρίτσα.
3. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας, για αύριο 18/5 έχουν οργανωθεί ανάλογες κινήσεις στις εισόδους των εκλογικών κέντρων προκειμένου να εκβιαστεί η βούληση των εκλογέων.
Παρακαλούμε να επέμβετε ταχύτατα για την εφαρμογή του νόμου".

Αναδημοσίευση από το Alfavita
  • Blog Archive