Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Εξοργισμένοι είναι όσοι συνάδελφοι στρατιώτες και υπαξιωματικοί υπηρετούν στο Στρατόπεδο Σαμοθράκης με τα έργα της διοίκησης και ιδιαίτερα του Υποδιοικητή Ταγματάρχη Σταύρου, επιπλέον υπεύθυνου έργων.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες.... τους το τελευταίο δίμηνο, μερίδα ΕΠ.ΟΠ. (περίπου 10)  απαλλάσσονται των 24ωρων υπηρεσιών που είναι υποχρεωμένοι να δίνουν, με αποτέλεσμα το έργο που θα έπρεπε να εκπληρώσουν, να μεταφέρεται στις πλάτες των στρατιωτών και των υπαξιωματικών.  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι (4) π.χ. υπηρεσίες που έπρεπε να δώσουν οι τελευταίοι, γίνονται (6) και αυξάνονται.

Όταν λέμε 24ωρη υπηρεσία εννοούμε ότι μπαίνεις στο στρατόπεδο το πρωί και φεύγεις την επόμενη μέρα, το μεσημέρι.
Η αδικία αυτή είναι συνέπεια της εκτέλεσης έργων στη μονάδα, όπου για να κατασκευαστούν οι νέες τουαλέτες των αξιωματικών, οι συγκεκριμένοι ΕΠ.ΟΠ. που εργάζονται σε αυτά (κυρίως ειδικότητες κατασκευαστικές), δε δίνουν υπηρεσίες.
Η κατάσταση αυτή βολεύει τη διοίκηση της μονάδας που θα παρουσιάσει αύριο έργο, αλλά χώνει το υπόλοιπο προσωπικό. Μάλιστα, τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα , καθώς σημειώνονται αισχρές κομματικές παρεμβάσεις, προκειμένου να βολέψουν τους ντόπιους ΕΠ.ΟΠ. ψηφοφόρους τους, εξαγοράζοντας ψήφους με παροχή επιπλέον εξόδων!
Όλο το υπόλοιπο προσωπικό αισθάνεται απογοήτευση και αδικία καθώς σημειώνεται κατάφωρη παραβίαση των σχετικών διαταγών  και νόμων, που διαφυλάττουν την ισότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Μήπως άραγε το ΓΕΣ θα έπρεπε να παρέμβει;  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
 

Diktiospartakos.blogspot.com   
  • Blog Archive