Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Νίκαια

Posted by Multimedia Team Κυριακή, Μαΐου 25, 2014



Tάγματα εφόδου.
Επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Νίκαια
Δεύτερο περιστατικό επίθεσης, μετά από το πρώτο που κατεγράφη στην Κηφισιά, μελών της Χρυσής Αυγής, εναντίον μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αυτή τη φορά στη γειτονιά του Παύλου Φύσσα.
  Σύμφωνα με...
αναρτήσεις σε διαδικτυακούς τόπους, που επιβεβαιώθηκαν με επικοινωνία του enet, με τη δημοτική σύμβουλο του συνδυασμού στο Δήμο Νίκαιας - Ρέντη, Κ. Θωίδου, η επίθεση έγινε με την ανοχή της αστυνομίας. Στο διαδίκτυο η επίθεση περιγράφεται ως εξής: "Με αισχρό τρόπο οι νεοναζί δολοφόνοι επέστρεψαν ξανά στο τόπο του εγκλήματος, στις γειτονιές του Φύσσα, σπέρνωντας το τρόμο. Ομάδα 15 νεοναζί, με μηχανάκια ενώ περιπολούσε τα εκλογικά κέντρα στη περιοχή της Β πειραιά κατέληξε στο εκλογικό συγκρότημα, 12ο και 17ο δημοτικο σχολείο της Νίκαιας, όπου απαιτησαν απο την αστυνομία, να απομακρύνουν το τραπέζι που ειχαν στήσει τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να κάνουν εξόρμηση. Η απαράδεκτη στάση των αστυνομικών όπου,ακολουθώντας τις οδηγίες των νεοναζί δολοφόνων, ζήτησαν απο να απομακρυνθεί το τραπεζάκι, απειλώντας με συλλήψεις αφήνωντας τους φασίστες να εξαπολύουν βρισιές και απειλές. Αμέσως φωνάχτηκαν συνθήματα αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά και τέλος οι φασίστες αποχώρησαν απο τη περιοχή. Λίγα λεπτά μετά τρείς απο το τάγμα εφόδου βρέθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο-1ο Λύκειο Νίκαιας όπου με την γνώριμη πρακτική τους απομόνωσαν και τραμπούκισαν εκλογικό επόπτη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέγοντας “πως θα έχετε όλοι τη τύχη του Φύσσα”.  Ανάλογα περιστατικά έγιναν και σε σχολειο στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα.
Καταγγέλουμε της απαράδεκτη φασιστική επίθεση κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απο τους δολοφόνουν της Χρυσής Αυγής Καταγγέλουμε την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας , που σε πλήρη αρμονία με τις πολιτικές της κυβέρνησης και τη ρατσιστική της πολιτική αφηνει τους νεοναζι δολοφονουν να παριστάνει το νόμιμο πολιτικό κόμμα. Η θέση τους ειναι στη φυλακή και όχι στα εκλογικά κέντρα για να σπέρνουν το πανικό. Συνεχίζουμε για να λάβουν την οργανωμένη συλλογική απάντηση του λαικού και εργατικού κινήματος. Στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα δεν θα περάσει ο φασισμός".
Εντάσεις υπήρξαν και σε εκλογικό κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, στο 5ο γυμνάσιο, όταν περιφερόμενη ομάδα της Χρυσής Αυγής, αποδοκιμάστηκε από τους συγκεντρωμένους.
enet.gr
  • Blog Archive