Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ξεπερνούν τις 3.000 οι Κινέζοι που εγκατέλειψαν το Βιετνάμ τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ξινχουά, στον απόηχο των αντικινεζικών διαδηλώσων που οδήγησαν στο θάνατο 2 κινέζων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 100, λόγω της εγκατάστασης -από πλευράς Κίνας- μιας εξέδρας άντλησης πετρελαίου σε ....
διαφιλονικούμενη περιοχή στη Νότια Σινική Θάλασσα.
Σύμφωνα με το Ξινχουά, η κινεζική κυβέρνηση μίσθωσε πτήσεις και πλοία για να βοηθήσει τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Βιετνάμ ενώ κάλεσε την κυβέρνηση του Βιετνάμ να λάβει σκληρά μέτρα για να τιμωρήσει τους διαδηλωτές. Το Σάββατο η κυβέρνηση στο Ανόι ζήτησε να τερματιστούν οι διαδηλώσεις ενώ διαμήνυσε ότι "παράνομες πράξεις" θα σταματώνται καθώς μπορεί να βλάψουν την εθνική σταθερότητα.
Ωστόσο, και για σήμερα Κυριακή αρκετοί καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε μεγάλες πόλεις του Βιετνάμ. Τις τελευταίες ημέρες έχουν πυρποληθεί τουλάχιστον 15 εργοστάσια που ανήκουν σε εταιρείες της Κίνας, της Ταϊβάν και της Νότιας Κορέας και βρίσκονται σε αρκετά βιομηχανικά πάρκα του Βιετνάμ.
  • Blog Archive