Παρασκευή 9 Μαΐου 2014


ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΟΥΣ
Πολεμική Ένταση και αύξηση της Στρατιωτικοποίησης από τον Καύκασο έως τη Βαλτική

Αδιάψευστος μάρτυρας των σύγχρονων δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας και του νέου ρόλου του ΝΑΤΟ, αποτελούν τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Οι στρατιωτικές δυνάμεις όλων...
των εμπλεκόμενων μερών στρέφονται με τον πλέον κτηνώδη τρόπο εναντίον του κόσμου της εργασίας και λαμβάνουν θέσεις μάχης στον νέο γύρο όξυνσης των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Με τον Ουκρανικό λαό να βυθίζεται στη δίνη του εμφυλίου, να αντιμετωπίζει ως δίλημμα «τα Μνημόνια Ε.Ε. και ΔΝΤ ή τις Οικονομικές Ζώνες τεράστιας εργασιακής εκμετάλλευσης» του Πούτιν. Ενώ κανείς δε μπορεί να παραβλέπει το ρόλο των φασιστών, που είτε ως ορδές τραμπούκων, είτε ως τμήμα των επίσημων στρατιωτικών-αστυνομικών δυνάμεων και των ιδιωτικών στρατών, λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση επιβολής των πιο ακραίων εκμεταλλευτικών και καταπιεστικών σχεδίων, αδίστακτων μερίδων της άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ρωσίας.
Από αυτή την σκοπιά διαβάζουμε με ιδιαίτερη αγωνία την «Έκκληση των ανθρακωρύχων του Ντονμπάς προς τους ανθρακωρύχους της Ε.Ε.»,στους οποίους γράφουν (28.04.2014, Ηλεκτρονική εφημερίδα "Μαριουπολίτικη Ζωή ...έτσι όπως είναι" πηγή Сайт города Мариуполя: последние новости, события, происшествия,слухи. Μετάφραση Μαρίνα Παπαδημητρίου):
«Η τελευταία απόφαση του Λονδίνου και του Βερολίνου για την επαναλειτουργία των 60ανθρακωρυχείων της Αγγλίας και των ορυχείων της περιοχής Ρουρ με σκοπό τη μερική μείωση της ανεργίας, τον έλεγχο των κοινωνικών εκρήξεων και τη μη χρήση της ατομικής ενέργειας στη Γερμανία και στη Μ. Βρετανία, έβαλε σε ημερήσια διάταξη το ζήτημα της ύπαρξης των ανθρακωρυχείων και των μεταλλουργικών εργοστασίων της Ουκρανίας και της λεκάνης της Σιλεσίας στην Πολωνία. Το Λονδίνο και το Βερολίνο δεν θέλουν ανταγωνιστές.

Η τωρινή κυβέρνηση της Ουκρανίας εκτελώντας εντολές της Ευρώπης, εξαγορασμένης μέσω συγκεκριμένων ατόμων με το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, προσπαθεί με κάθε τίμημα να συντρίψει τον πληθυσμό της ανατολικής Ουκρανίας με σκοπό να εγκαταστήσει στο Ντονμπάς ένα σκληρό αστυνομικό καθεστώς, το οποίο θα βοηθήσει το Κίεβο να προχωρήσει στο κλείσιμο των ανθρακωρυχείων, κάτι για το οποίο ανοιχτά μίλησε ο Γιατσενιούκ στην εφημερίδα Η Φωνή της Ουκρανίας στις 26 Μαρτίου του 2014.

Έτσι λοιπόν, η λεγόμενη"αντιτρομοκρατική επιχείρηση" ενάντια στους "τρομοκράτες"και "σεπαρατιστές" της ανατολικής Ουκρανίας, η οποία συγκροτείται από τις ειδικές δυνάμεις "Ωμέγα", "Ιαγουάρος", "Πάνθηρας" (μετά θα τις ονομάσουν ακραίες, όπως το "Μπέρκουτ"), του στρατού και της εθνικής φρουράς ( η τελευταία, στα πρότυπα των γερμανικών Sonderkommandos του 2ου παγκόσμιου πολέμου), θα είναι μια προεργασία των μελλοντικών δράσεων ενάντια σε σας, ανθρακωρύχοι της δυτικής Ουκρανίας και της Σιλεσίας. Τα ανθρακωρυχεία σας παίρνουν σειρά για αφανισμό.Μόλις συνθλίψουν εμάς, τους ανθρακωρύχους του Ντονμπάς, θα τιμωρήσουν εσάς,ανθρακωρύχοι της δυτικής Ουκρανίας και της Σιλεσίας. Ειδικά για τον πόλεμο με εσάς, ανθρακωρύχοι της Σιλεσίας, η κυβέρνηση της Πολωνίας ζητά την εγκαθίδρυση διεθνών στρατιωτικών δυνάμεων στο έδαφος της Πολωνίας.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, εμείς, οι ανθρακωρύχοι του Ντονμπάς, απευθυνόμαστε σε σας, τους ανθρακωρύχους της δυτικής Ουκρανίας και τους ανθρακωρύχους της Σιλεσίας με μία πρόταση: να ενώσουμε τις προσπάθειες στον αγώνα ενάντια στα εγκληματικά σχέδια της τωρινής κυβέρνησης της Ουκρανίας και της Πολωνίας να κλείσουν τα ανθρακωρυχεία του Ντονμπάς, του Τσερβονογκράντ, της Σιλεσίας, και να ρίξουν εμάς, τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας στην ανυπαρξία για χάρη της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η έκκληση των ανθρακωρύχων αποκαλύπτει το αλάνθαστο ταξικό τους κριτήριο καθώς μόλις πρόσφατα το ΑΠΕ-ΜΠΕ αποκάλυψε ότι “το ενδεχόμενο να εγκατασταθούν μόνιμα στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη εξετάζεται από το ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου. Αιτία είναι η ολοένα αυξανόμενη ένταση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία. Η Συμμαχία έχει προγραμματίσει μια σειρά βραχυπρόθεσμων διαδοχικών αλλαγών του προσωπικού και του εξοπλισμού στην ανατολική Ευρώπη, ωστόσο κάτι τέτοιο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του2014. «Νομίζω ότι είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να εξετάσουμε, θα το θέσουμε στο τραπέζι των συζητήσεων μέσω των ηγετών των κρατών μας και θα δούμε που θα οδηγήσει», δήλωσε ο στρατιωτικός διοικητής της Συμμαχίας, Φίλιπ Μπρίντλοβ”.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Γενικός Γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Άντερς Φο Ράσμουσεν δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά τις αποφάσεις που έλαβαν οι πρεσβευτές των κρατών-μελών του, ότι θα γίνει ανάπτυξη νέων δυνάμεων «στη θάλασσα, στον αέρα, στο έδαφος» και μάλιστα«αμέσως», πράγμα που «σημαίνει εντός ημερών». Τα μαχητικά αεροσκάφη του NATO θα πραγματοποιούν περισσότερες υπερπτήσεις στην περιοχή της Βαλτικής, συμμαχικά πολεμικά πλοία θα καταπλεύσουν στη Βαλτική θάλασσα, στην ανατολική Μεσόγειο και αλλού, ενώ συμμαχικές χερσαίες δυνάμεις θα συμβάλλουν στη βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των στρατών των κρατών-μελών του Συμφώνου, στην εκπαίδευσή τους και σε γυμνάσια που θα διεξαχθούν, πρόσθεσε ο Ράσμουσεν. Ιδίως ο Γενικός Γραμματέας του Συμφώνου αναφέρθηκε στις πτήσεις αεροσκαφών επιτήρησης AWACSστον εναέριο χώρο της Πολωνίας και της Ρουμανίας. «Λάβαμε πλέον στρατιωτικά μέτρα τα οποία σε αυτό το στάδιο θεωρούμε ότι είναι απαραίτητα για να εγγυηθούμε αποτελεσματική συλλογική άμυνα και αποτροπή αλλά,τούτου λεχθέντος, […] θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα αυτά αμέσως. Θα ακολουθήσουν περισσότερα εάν χρειαστεί τις εβδομάδες και τους μήνες που έρχονται. Το NATO θα προστατεύσει όλους τους συμμάχους και θα αμυνθεί έναντι οιασδήποτε απειλής έναντι της ασφάλειάς μας. Αυτή είναι η απαρασάλευτη δέσμευσή μας», πρόσθεσε ο ΓΓ του NATO. Οι αμυντικοί σχεδιασμοί των 28 κρατών-μελών του Συμφώνου θα «επανεξεταστούν και θα ενισχυθούν», σημείωσε ακόμη ο Ράσμουσεν.

Έτσι λοιπόν συμπληρώνεται το παζλ του πραγματικού περιεχομένου των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας. Με το ΝΑΤΟ να εκμεταλλεύεται την ουκρανική κρίση για να ξεδιπλώσει όλη τη βεντάλια του οπλοστασίου του από τη Βαλτική έως τον Καύκασο, μεταφέροντας-ενισχύοντας τις στρατιωτικές του δυνάμεις, καταλαμβάνοντας καίριες θέσεις απέναντι στην ρωσική πολεμική μηχανή, ωθώντας τα κράτη στης περιοχής σε νέους γύρους πολεμικών εξοπλισμών,πιέζοντας για ένταξη και άλλων κρατών στην λυκοσυμμαχία.

Το ΝΑΤΟ καταρχήν φαίνεται να επιθυμεί την επιστροφή του στη Γεωργία και να βάλει πόδι στον Καύκασο. Κάτι που αποτέλεσε σε μεγάλο βαθμό, έναν από τους βασικούς λόγους του πολέμου του 2008, που μπλοκαρίστηκε με την επέλαση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων. Όπως αποκάλυψε ο ειδικός εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας για τον Καύκασο και την Κεντρική Ασία, Τζέιμς Απαθουράι σε δηλώσεις του στην Τιφλίδα "η Συμμαχία θα συζητήσει την ανάπτυξη αντιαεροπορικών και αντιβαλλιστικών συστημάτων στην Γεωργία". Προηγήθηκεσχετικό αίτημα του υπουργού Άμυνας της Γεωργίας Irakli Alasania για την ανάγκη τοποθέτησης «Συστημάτων αντιβαλλιστικής άμυνας στην Γεωργία» κατά την διάρκεια προγενέστερου συνεδρίου στην Ουάσιγκτον. «Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το θέσει επίσημα το ΝΑΤΟ και στη συνέχεια οι Ρώσοι να αντιληφθούν ότι σοβαρολογείτε και θα υπερασπίσετε την επιλογή σας», ανταπάντησε ο Alasania . Ο Απαθουράι , ο οποίος βρισκόταν σε μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στη Γεωργία , είπε ότι θα παραδώσει το μήνυμα αυτό στα μέλη της Συμμαχίας. «Θα ήθελα να επικεντρωθώ στο ότι, το ΝΑΤΟ δεν έχει δικά του αμυντικά περιουσιακά στοιχεία , τα συστήματα αυτά ανήκουν στις χώρες μέλη της Συμμαχίας. Το ΝΑΤΟ μπορεί πάντα να υποστηρίξει μέσω αποφάσεων του, τέτοιες προτάσεις, όπως έγινε στην περίπτωση της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της κρίσης στη Συρία», δήλωσε ο Απάθουραϊ κατά τη κοινή διάσκεψη με τον Γεωργιανό Υπουργό Εξωτερικών Maia Panjikidze.

Παράλληλα, το ΝΑΤΟ όχι μόνο τονίζει την παρουσία του σε όλη αυτή την τεράστια ζώνη, αλλά προσδοκά και νέα μέλη. Νατοϊκή άσκηση πραγματοποιείται στην Νορβηγία με την συμμετοχή του Nordic Defence Cooperation αλλά και Αμερικανικών-Βρετανικών δυνάμεων. Η συμμετοχή των αμερικανών αφορά 4 μαχητικά F-15E και 1 εναέριου ανεφοδιασμού αεροσκάφος KC-135 από την δύναμη USAFE Τα F-15s και 40 άτομα προσωπικό από τη βάση RAF Lakenheath στην Βρετανία έχουν μετασταθμεύσει στην αεροπορική βάση Bodo Main Air Station στην Νορβηγία. Εκτός από τη Νορβηγία, στην άσκηση θα λάβουν μέρος οι αεροπορικές δυνάμεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας.Ιδιαίτερη όμως αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Νορβηγού υπουργού Άμυνας, ότι εάν αποφασίσουν Σουηδία και Φινλανδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, τότε και η Νορβηγία και το ΝΑΤΟ θα τις υποδεχθούν με ανοιχτές αγκάλες όπως δήλωσε ο Νορβηγός υπουργός άμυνας Ine Eriksen Søreide . Μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι συγκεκριμένες εξελίξεις συνδέονται αφενός με την ουκρανική κρίση, αλλά κυρίως έχουν το χαρακτήρα απάντησης στην αναβάθμιση της ρωσικής παρουσίας στη Βαλτική. Μπορούν όλοι να καταλάβουν τι σημαίνει έλεγχος της Αρκτικής!

Ταυτόχρονα, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να πουλήσουν όπλα οι δυτικές πολεμικές βιομηχανίες και να αδειάσουν τις αποθήκες τους οι ιμπεριαλιστικοί στρατοί. Ενδεικτικά αναφέρουμε το παράδειγμα της Λετονίας. Μετά την συμφωνία για τη προμήθεια 120 οχημάτων της οικογένειας CVR(T) από τα αποθέματα του Βρετανικού στρατού στις 27Φεβρουαρίου, κόστους 70εκ ευρώ, την ημέρα του εορτασμού για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Λετονίας (4 Μαΐου) παρουσιάστηκαν 1 Scimitar ARV και 2 Spartan APC. Η συμφωνία προέβλεπε την παράδοση των οχημάτων μέχρι το 2019 αλλά μάλλον θα έχουμε αναδιάταξη του χρονοδιαγράμματος προς τα κάτω ώστε όλα να παραδοθούν μέχρι το 2017.

Και ενώ ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του αναπληρωτή γγ του ΝΑΤΟ ΑλεξάντερAlexander Vershbow, σύμφωνα με τις οποίες η Ατλαντική Συμμαχία έχει αποφασίσει να αντιμετωπίζει τη Ρωσία περισσότερο σαν εχθρό παρά σαν σύμμαχο. Δε μπορούμε να μην καταγράψουμε τις κινήσεις της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, που από την πρώτη στιγμή ενεπλάκη στην κρίση στο πλευρό των Ε.Ε.-ΗΠΑ, αναγνωρίζοντας την κυβέρνηση των ΝΑΖΙ στην Ουκρανία –αδιαφορώντας αν μεταξύ άλλων η εθνικιστική, ρατσιστική και αυταρχική τους πολιτική στοχοποίησε και την ελληνική μειονότητα-, προχωρά ακόμη περισσότερο, καθώς εμπλέκεται και στρατιωτικά στην κρίση. Τέσσερα ελληνικά μαχητικά F-16 Block 52+ θα συμμετάσχουν στη νατοϊκή άσκηση «Jawtex 2014» που θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 23 Μαΐου στη Γερμανία και τη Βόρεια Θάλασσα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άσκηση διακλαδικής συνεργασίας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η οποία προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία στο φως όσων συμβαίνουν στην Ουκρανία. Oι Γερμανοί στρατοκράτες μετέφεραν την άσκηση της Luftwaffe από τη Νότια Γερμανία στη Βόρεια, με επιχειρήσεις και στη Βόρεια Θάλασσα. Η «Jawtex» θα διεξαχθεί σε μικρή απόσταση από τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ που συνορεύουν με τη Ρωσία και έχουν καταστήσει σαφή την ανησυχία τους. Επίσης άλλαξαν και το επιχειρησιακό σχέδιο,δίνοντας της χαρακτηριστικά Διακλαδικής Άσκησης: η «Jawtex» (Joint Air Warfare Tactical Exercise) θα είναι μια επιχείρηση του τύπου Air Surface Integration,της συνεργασίας δηλαδή της αεροπορίας με τον στρατό και το ναυτικό. Στην άσκηση θα συμμετάσχουν συνολικά 4.300 ένστολοι και 110 αεροσκάφη από 11 διαφορετικές χώρες.

Αξίζει να επισημανθούν δύο εξαιρετικής σημασίας παράμετροι:

Α. την ίδια ακριβώς περίοδο θα ασκούνται στο ρωσικό έδαφος αλλά και στην Βαλτική σε μία μεγάλη δική τους άσκηση της νεοσυσταθείσας 15ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας με δεκάδες επιθετικά ελικόπτερα Mi-28 και Ka-52 Alligator σε ασκήσεις στη Βαλτική, υπό την κάλυψη μαχητικών Su-30MK και Su-27SM

Β. Μέσα στο σενάριο της άσκησης περιλαμβάνονταικοινές αεροπορικές επιχειρήσεις προσβολής στόχων εδάφους στην περιοχή του Καλίνινγκραντ και ειδικότερα πυροβολαρχιών με τακτικά βαλλιστικά βλήματαIskanter-M, προσβολές ρωσικών σκαφών επιφανείας, προσβολές DEAD και SEAD για την καταστροφή ρωσικών αντιαεροπορικών πυροβολαρχιών στις ίδιες περιοχές, αποστολές CAS για την υποστήριξη χερσαίων Νατοϊκών δυνάμεων, φυσικά αποστολές αναχαίτισης και καταστροφής ρωσικών μαχητικών κλπ.

Να θυμίσουμε τα εξής:

Ø Τέσσερα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη έφτασαν στην Πολωνία και τέσσερα βρετανικά στη Λιθουανία, στο πλαίσιο μιας αποστολής εποπτείας του εναέριου χώρου των χωρών της Βαλτικής από το ΝΑΤΟ.

Ø Έξι μαχητικά αεροσκάφη τύπου CF-18 της καναδέζικης Αεροπορίας έστειλε η κυβέρνηση Χάρπερ στην Ανατολική Ευρώπη.

Ø Το αμερικανικό αντιτορπιλικό Truxtun άρχισε μονοήμερες ασκήσεις με τις βουλγαρικές και τις ρουμανικές ναυτικές δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα.

Ø Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να εργαστούν προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών στη Βαλτική και επιπροσθέτως ενδέχεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν μονάδες και ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή για στρατιωτικές ασκήσεις, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, που έκανε τη δήλωση αυτή μετά τη συνάντηση που είχε στη Βαρσοβία με τον πρόεδρο της Εσθονίας Τόμας Χέντρικ Ίλβες, είπε επίσης ότι η χώρα του θα τηρήσει τη δέσμευση που έχει αναλάβει το ΝΑΤΟ να βοηθά τις χώρες-μέλη του εάν δεχτούν επίθεση.

Ανάλογες όμως κινήσεις επιχειρεί και η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα στον κρίσιμο για την ελληνική άρχουσα χώρο των Βαλκανίων, στέλνοντας μήνυμα στο ΝΑΤΟ,στη Ρωσία, αλλά και στους λαούς της περιοχής. Επισημαίνουμε την ανακοίνωση της υπογραφής Τεχνικής Διευθέτησης (Technical Arrangement: ΤΑ), μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας,την Τρίτη 18 Μαρτίου. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΑ, η εν λόγω Τεχνική Διευθέτηση αφορά στον καθορισμό των αναγκαίων μέσων καθώς και στις διαδικασίες εκτέλεσης Διασυνοριακών Επιχειρήσεων για Εναέρια Αστυνόμευση (Cross Border Operations for Air Policing) του Εναέριου Χώρου των δύο κρατών! Απέναντι στα ρωσικά αεροσκάφη, που η βουλγαρική αστική τάξη λογαριάζει ως εν δυνάμει απειλή!

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΕΡΙΔΙΟ

Οι επιδιώξεις της ελληνικής άρχουσας τάξης είναι να αναλάβει ρόλο περιφερειακής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο και να προχωρήσει τη «νέα Μεγάλη Ιδέα» για την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της περιοχής, αλλά και τη μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό σταυροδρόμι-που θα επιδιώξει να αμφισβητήσει την ενεργειακή εξάρτηση της Ε.Ε. από την Ρωσία. Επιχειρεί να ενισχύσει τις συμμαχίες της με τον ευρωπαϊκό και αμερικανικό ιμπεριαλισμό, να αποτελέσει συνιστώσα κάθε νέου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος, είτε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ είτε του Ευρωστρατού, με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να γίνεται σημαιοφόρος του ΔΝΤ στην Ουκρανία, παρέχοντας στήριξη στους ΝΑΖΙ!

Εκφράζουμε την ταξική-διεθνιστική μας αλληλεγγύη σε όλους αυτούς που στην Ουκρανία και παντού αγωνίζονται ενάντια στο Ναζισμό, την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ρωσία. Ο κόσμος της εργασίας δεν έχει να περιμένει τίποτε από καμιά ιμπεριαλιστική δύναμη, από κανένα αστό σωτήρα. Μόνο ο ενωμένος ανατρεπτικός εργατικός αγώνας μπορεί να σταθεί απέναντι σε όλους αυτούς, να βάλει φραγμό στο σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό που μας μετατρέπει σε δούλους του 21ου αιώνα και δεν ανέχεται κανένα δικαίωμα,απέναντι στο φασισμό-ναζισμό-εθνικισμό-ρατσισμό που αποτελεί συστατικό στοιχείο της αστικής πολιτικής σε αυτή την εποχή κρίσης και των έντονων κοινωνικών διεργασιών.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
  • Blog Archive