Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Τον Φεβρουάριο του 2015 η δίκη Μαγκούφη για τα διόδια

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Κυριακή, Ιουνίου 29, 2014

Τον Φεβρουάριο του 2015 η δίκη Μαγκούφη για τα διόδια
Αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο του 2015 (στις 26 του μήνα), μετά από το αίτημα της μηνύτριας για λόγους κωλύματος του συνηγόρου της και κλήτευσης μαρτύρων, η δίκη του πρώην βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Μαγκούφη. Η δίκη αφορούσε σε εναντίον του μήνυση από μέλη του «Κινήματος  Δεν Πληρώνω» για το συμβάν στα διόδια Μώλου, στις 8 Απριλίου 2011. Όπως ισχυρίζονται (περισσότερα εδώ) κατά τη διάρκεια κινητοποίησης που πραγματοποιούσαν, ο βουλευτής –εισηγητής τότε της τροπολογίας  Ρέππα , που  ποινικοποίησε την άρνηση πληρωμής Διοδίων – περνούσε με το αυτοκίνητο και ξυλοκόπησε το μέλος του Κινήματος, Σούλα Γαλάνη (που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο) με το αιτιολογικό ότι τον εμπόδισε να πληρώσει το αντίτιμο  των διοδίων.
Το πρωί της  Πέμπτης, μέλη του Κινήματος βρέθηκαν έξω απ τα Δικαστήρια  Λαμίας  που ήταν να πραγματοποιηθεί η δίκη του κ. Μαγκούφη και με πανό διαμαρτυρήθηκαν  και συμπαραστάθηκαν  στο μέλος τους που ήταν και μηνύτρια.
Πάντως ο κ. Μαγκούφης διαμαρτυρήθηκε για την αναβολή, καθώς ζει πλέον στο ....
εξωτερικό…  Υπενθυμίζεται ότι πριν από έξι ημέρες, ο κ. ΜΑγκούφης είχε κερδίσει άλλη δίκη. Εκείνη στην οποία μήνυσε πολίτη που του ειχε επιτεθεί και τον είχε γρονθοκοπήσει στην παρέλαση του ΟΧΙ του 2011. Ο Δημήτρη Δαλαμάγκας δεν δέχθηκε την έγγραφη συγγνώμη του πρώην βουλευτή, προκειμένου ο κατηγορούμενος  να αποσύρει την μήνυση. Ετσι, το Δικαστήριο επέβαλε στον κ. Δαλαμάγκα ποινή φυλάκισης 4 μηνών, ενώ ασκήθηκε έφεση και θα υπάρξει εκδίκασή  της στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας.
Με πληροφορίες και φωτό από ilamia.gr και «Κίνημα Δεν Πληρώνω«
mag-diki3 mag-diki1


mag-diki2 ΠΗΓΗ
  • Blog Archive