Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014

646 Μ/Κ ΤΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΠΟ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΣΕ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
Το 646 Μ/Κ ΤΠ ευρίσκεται στο βορινό όριο του στρατόπεδου Λγου Παράσχου υπάγεται στην 21 Τεθωρακισμενη Ταξιαρχία και έχει αναπτυχθεί στο Κόσοβο στο πλαίσιο της νατοϊκής δύναμης διατήρησης της ειρήνης KFOR(Kossovo Force). Συντίθεται από ....τρεις μηχανοκίνητους λόχους Τυφεκιοφόρων (Τ/Φ), έναν λόχο υποστήριξης τάγματος (ΛΥΤ) και έναν λόχο διοικήσεως (Λ/Δ).
Οργισμένοι και απελπισμένοι είναι οι συνάδελφοι με τα όσα συμβαίνουν στη μονάδα τους. Η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο και οι υπηρεσίες είναι ατελείωτες.  Πλέον οι υπηρεσίες πηγαίνουν 5 μέσα και μετά έξοδο, ενώ πρόσφατα είχαν εξαφανιστεί εντελώς οι έξοδοι και είχαν αντικατασταθεί από υπηρεσιακά, μετά φυσικά από 8 μέρες συνεχόμενων υπηρεσιών.
Οι συνάδελφοι υποχρεώνονται να δώσουν τουλάχιστον 24 υπηρεσίες και μετά  από διαταγή του διοικητή είναι υποχρεωμένοι να φορούν κράνος όλη τη μέρα. Την κατάσταση κάνει χειρότερη η εμμονή του διοικητή Αντισυνταγματάρχη Λάζαρου Λαζαρίδη να μην περιορίζει τις υπηρεσίες και να μην κατανέμει τον υπερβολικό τους όγκο και στους πολλούς ΕΠ.ΟΠ. που υπάρχουν στο στρατόπεδο, οι οποίοι περιορίζονται να δίνουν μόνο περιπολίες με τζιπάκι (για τέτοιο χώσιμο μιλάμε…)
Κανείς δεν ελπίζει ότι θα πράγματα θα βελτιωθούν. Ήδη η διοίκηση προειδοποιεί για τις ακόμη χειρότερες μέρες που έρχονται –τονίζοντας ότι θα εξαφανιστούν οι έξοδοι και θα μειωθούν οι άδειες- γιατί απολύονται οι συνάδελφοι της 329 Σειράς Κατάταξης και οι 8μηνίτες.
Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα τεταμένο κλίμα μεταξύ των συναδέλφων, με συνεχείς τσακωμούς και γκρίνια.
Το χειρότερο επεισόδιο σημειώθηκε πρόσφατα όταν συνάδελφος που ήταν αρκετές μέρες σε φυλάκιο, όταν επέστρεψε στο στρατόπεδο και τον έβαλαν ξανά σκοπιά βγήκε εκτός εαυτού, άρχισε να απειλεί, με αποτέλεσμα να τον βγάλουν από τη υπηρεσία, αφού του αφαίρεσαν τα πυρομαχικά.     
Υπάρχουν όμως δύο σημαντικότεροι λόγοι που οι συνάδελφοι έχουν φτάσει στην απόγνωση.
Ο πρώτος είναι ότι η ονομαστική δύναμη του Τάγματος είναι περισσότεροι από 60 φαντάροι που όμως έχουν μείνει 20-25.
Γιατί;
Μα επειδή οι υπόλοιποι έχουν πάρει απόσπαση ως Υπηρέτες στις κοντινές Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, στη Λέσχη Αξιωματικών και στην Υλη Στρατηγείου. Επιπλέον, στη μονάδα σημειώνονται συχνά διακρίσεις καθώς ευνοούνται με εξοργιστικό τρόπο οι ντόπιοι.
Μετά από όλα αυτά πως μπορούν οι ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και ο ΑΓΕΣ Μανωλάς να ισχυριστούν ότι υπάρχουν κενά στην επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου και χρειάζεται αύξηση της θητείας;
Αφού οι ίδιοι με την πολιτική διατήρησης των προνομίων των στρατιωτικών και με την αισχρή εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων προκαλούν όλα τα δεινά στην χακί καθημερινότητα μας.
Απαιτούμε τώρα να περιοριστούν οι υπηρεσίες, να είναι ίδιες για όλους και να πηγαίνουν τουλάχιστον 1-1.

Κανένας φαντάρος υπηρέτης των στρατιωτικών. Σε ΚΑΑΥ και Λέσχες Αξιωματικών να γίνουν άμεσα προσλήψεις πολιτικού προσωπικού.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos.blogspot.com
  • Blog Archive