Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Έκοψαν το ρεύμα από καρδιοπαθή με διαβητικό παιδί

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Ιουνίου 03, 2014
 «Απαιτούμε τα αυτονόητα, να μην μένει χωρίς ρεύμα κανένα σπίτι ανέργου, απόρου ή άρρωστου συμπολίτη μας. Κόβουν το ρεύμα από φτωχά νοικοκυριά για μικροοφειλές, την ώρα που γραφεία κομμάτων και μεγαλοεπιχειρηματιών χρωστούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ και η ΔΕΗ δεν τους ενοχλεί» τόνισε στην «KontraNews» ο πρόεδρος του κινήματος, Βασίλης Παπαδόπουλος.

Το ανάλγητο πρόσωπο του φρόντισε να δείξει για πολλοστή φορά το μνημονιακό κράτος, που έκοψε το ρεύμα από άνεργο καρδιοπαθή μόλις γύρισε από το νοσοκομείο.

Ο κ. Ανδρέας Β. από το Μενίδι, πρόσφατα υποβλήθηκε σε τετραπλό μπάι-πας (αορτοστεφανιαία παράκαμψη) στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, αλλά μόλις επέστρεψε στο σπίτι τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Η ΔΕΗ είχε βυθίσει το νοικοκυριό του στο σκοτάδι για ένα χρέος που...

δεν ξεπερνάει τις 3.000 ευρώ.

Ο 63χρονος άνδρας, έχοντας περάσει και 4 εμφράγματα στο παρελθόν, έχει χαρακτηριστεί βαριά ανάπηρος ενώ λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας δεν μπορεί να εργαστεί. Το μόνο εισόδημα της άπορης οικογένειάς του είναι ένα πενιχρό επίδομα ύψους 242 ευρώ το μήνα.

Ωστόσο, η ΔΕΗ Αχαρνών δεν συγκινήθηκε ούτε από την άθλια οικονομική του κατάσταση ούτε από το βεβαρημένο ιατρικό του ιστορικό και προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Άμεσο κίνδυνο διατρέχει και η υγεία του 20χρονου γιού του, που είναι άτομο με αναπηρία και πάσχει από νεανικό σακχαρώδη διαβήτη. Ο νεαρός αναγκάζεται τώρα να πηγαίνει σε γειτονικό σπίτι για να κάνει τις ενέσεις ινσουλίνης, οι οποίες πρέπει να διατηρούνται σε ψυγείο.

Την περασμένη Πέμπτη, ο άνεργος καρδιοπαθης ζήτησε βοήθεια από τα μέλη του Κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», που προχωρούν σήμερα σε παρέμβαση στα γραφεία της ΔΕΗ στο Μενίδι, ζητώντας την επανασύνδεση του κομμένου ρεύματος στο σπίτι του ανήμπορου άνδρα.
«Απαιτούμε τα αυτονόητα, να μην μένει χωρίς ρεύμα κανένα σπίτι ανέργου, απόρου ή άρρωστου συμπολίτη μας. Κόβουν το ρεύμα από φτωχά νοικοκυριά για μικροοφειλές, την ώρα που γραφεία κομμάτων και μεγαλοεπιχειρηματιών χρωστούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ και η ΔΕΗ δεν τους ενοχλεί» τόνισε στην «KontraNews» ο πρόεδρος του κινήματος, Βασίλης Παπαδόπουλος.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, αυτή είναι μόνο μια από τις εκατοντάδες άπορες οικογένειας που επισκέπτονται γραφεία τους κάθε εβδομάδα εκλιπαρώντας για βοήθεια.

Ζητούν από καρκινοπαθή μητέρα 15.000 ευρώ

Ενδεικτική είναι η περίπτωση καρκινοπαθούς γυναίκας, επίσης από το Μενίδι, που ζούσε με τον άνδρα και το ανήλικο παιδί τους υπό το φως των κεριών τα τελευταία 3 χρόνια.

Η οικογένεια Κουρσάρη χρωστούσε στη ΔΕΗ το ποσό των 2.700 ευρώ, μέρος του οποίου αποπλήρωσε ενώ για το υπόλοιπο προέβη σε διακανονισμό.

Όμως, η ζωή τους τα έφερε έτσι που δεν κατάφεραν να φανούν συνεπείς στην συμφωνία που είχαν κάνει με την επιχείρηση για τη ρύθμιση των χρεών.

Ο κ. Σπύρος, ναυτικός επί 17,5 συναπτά έτη, είναι άνεργος από το 2010. Όπως λέει, στα καράβια πλέον δεν παίρνουν Έλληνες, αφού προτιμούν τα φθηνά εργατικά χέρια των «δήθεν» κοινοτικών. Όπου και αν ζήτησε δουλειά  βρήκε κλειστές πόρτες, αφού κανείς δεν ρισκάρει να προσλάβει ένα μεσήλικα για την επιχείρησή του.

Οι ατυχίες όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Η σύζυγός του, Ελευθερία, πριν από τρία χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος. Αγωνίστρια της ζωής, εργαζόταν ως τραπεζικός υπάλληλος  ενώ όταν η τράπεζα της συγχωνεύθηκε και έμεινε στο δρόμο οδηγούσε ταξί για 3,5 χρόνια προκειμένου να βγάζει τα προς το ζην. Τώρα, δίνει άνιση μάχη με την επάρατη νόσο, που έχει κάνει διπλή μετάσταση στα κόκκαλα και τον πνεύμονα.

Χωρίς κανένα εισόδημα και με ένα παιδί 10 χρονών στην αγκαλιά τους, οι άνεργοι γονείς αδυνατούσαν να πληρώνουν τις δόσεις του διακανονισμού. Μοιραία, η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα ενώ το συνολικό χρέος μαζί με τις προσαυξήσεις και τους τόκους υπερημερίας εκτινάχθηκε στα 15.737 ευρώ.

Το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» με παρέμβασή του κατάφερε αρχικά να επαναφέρει το κομμένο ρεύμα ενώ από την πλευρά της η διεύθυνση της τοπικής ΔΕΗ υποσχέθηκε στους εξαθλιωμένους γονείς να διαγράψει τα υπέρογκα πρόστιμα, ώστε να μείνει το καθαρό χρέος που δεν υπερβαίνει τις 2.000 ευρώ.

Σήμερα, όμως, η επιχείρηση έχει αλλάξει τη στάση της και τους ζητάει ολόκληρο το ποσό, αδιαφορώντας για την αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία τους.

Έτσι, το ζευγάρι των ανέργων, που χρωστάει και στην εφορία 2.000 ευρώ, κινδυνεύει να βυθιστεί εκ νέου στο σκοτάδι. Αυτό που τρέμουν περισσότερο από όλα είναι πως θα εξηγήσουν στον ανήλικο γιό τους, μαθητή δημοτικού σχολείου, ότι επιστρέφουν στον εφιάλτη της συσκότισης.
  • Blog Archive