Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΩΝΗ

Να αποσείσει τις ευθύνες του ΕΚΑΒ στη Δυτική Ελλάδα για το θάνατο από ανακοπή του 67χρονου πρώην σκηνοθέτη του MEGA Γιάννη Κοτσώνη στην παραλία των...
Θινών του Βαρθολομιού Ηλείας, επιχειρεί με ύβρεις, απειλές και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας Γρηγόρης Μπαράκος.
Χάρη στην καλή διάθεση των εργαζομένων δουλεύει το ΕΚΑΒ στην Ηλεία. Στο ηχητικό ντοκουμέντο του περιφερειακού ραδιοφωνικού σταθμού Δυτικής Ελλάδας Ionion FM (http://ionionfm.gr/) ο αρμόδιος του ΕΚΑΒ κατηγορεί την «Ε» ότι δήθεν έγραψε ανακρίβειες για το θέμα στο πρόσφατο ρεπορτάζ και πως τα δύο ασθενοφόρα που κάλεσαν οι λουόμενοι για να προσφέρουν βοήθεια στον άτυχο 67χρονο... δεν χάλασαν στο δρόμο.
Ομως συγγενείς και φίλοι του πρώην σκηνοθέτη του MEGA τον διαψεύδουν επώνυμα και δημόσια και επιβεβαιώνουν στο ακέραιο το ρεπορτάζ της «Ε». «Είστε ψεύτης, άσχετος και πρέπει να ντρέπεστε που γράφετε αυτά τα πράγματα. Θέλετε να τρομοκρατήσετε τον κόσμο. Θα σας κάνω μήνυση. Θα πάρω τηλέφωνο και τον διευθυντή της Ελευθεροτυπίας», ανέφερε στον «αέρα» του Ionion FM, μεταξύ άλλων, σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα απειλών και κραυγών ο κ. Μπαράκος κι έκλεισε το τηλέφωνο, αγνοώντας τις εξηγήσεις μας ότι το ρεπορτάζ της εφημερίδας βασίζεται σε επώνυμες μαρτυρίες και καταγγελίες.
«Οπως το περιγράφετε»
«Τα πράγματα έγιναν όπως ακριβώς τα περιγράφετε στο ρεπορτάζ. Εγώ τηλεφώνησα από το προσωπικό μου τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ και μου είπαν ότι χάλασαν τα δύο ασθενοφόρα. Το τρίτο ήρθε από τον Πύργο έπειτα από μία ώρα, πήρε τον ασθενή σαν τσουβάλι και έφυγε. Εχω καταγράψει τις τηλεφωνικές κλήσεις στο κινητό μου για όποιον αμφισβητεί την αλήθεια», ανέφερε ο Γιώργος Κοκκορίνος, κάτοικος της περιοχής και αυτόπτης μάρτυρας του θλιβερού περιστατικού.
Την εγκληματική αργοπορία και το μπάχαλο που επικρατεί με τα οχήματα του ΕΚΑΒ αποκάλυψε στην ΕΡΤ ΟΡΕΝ, στον συνάδελφο Γιώργο Μαρινόπουλο, και η σύζυγος του θανόντος: «Το μοναδικό που ελπίζω πια είναι ο χαμός του ανθρώπου μου να σταθεί η αφορμή για να διορθωθεί η κατάσταση στο χώρο της υγείας και να μην θρηνήσουμε άδικα και άλλους συνανθρώπους μας», ανέφερε.
Η μαρτυρία, όπως την ανάρτησε ο ίδιος στο Facebook, του Γ. Κοκκορίνου, αυτόπτη μάρτυρα στο θάνατο του άτυχου σκηνοθέτη Η μαρτυρία, όπως την ανάρτησε ο ίδιος στο Facebook, του Γ. Κοκκορίνου, αυτόπτη μάρτυρα στο θάνατο του άτυχου σκηνοθέτη Το «μπάχαλο» που επικρατεί με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στη Δυτική Ελλάδα αποκάλυψε μιλώντας στα ΜΜΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας, κ. Θεοδωρόπουλος στο οποίο ανήκουν τα πληρώματα του Εθνικού Κέντρου Αμέσης Βοήθειας της Ηλείας. Οπως υποστηρίζει, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οχήματα είναι πολύ σοβαρά και είναι απόρροια ενός διαλυμένου συστήματος υγείας, ενώ οι λέξεις «κοινωνική παροχή» δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο της κυβέρνησης.
«Ολο το σύστημα δουλεύει μόνο με την καλή διάθεση των εργαζομένων, οι οποίοι σε καθημερινή βάση θέτουν τη ζωή τη δική τους αλλά και των ασθενών που διακομίζουν σε κίνδυνο, διανύοντας χιλιόμετρα σε ένα εθνικό δίκτυο καρμανιόλα, με ασθενοφόρα που έχουν περάσει προ πολλού το προσδόκιμο ζωής τους!»
Αναλύοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ηλεία, ο κ. Θεοδωρόπουλος αναφέρει ότι μόλις πέντε από τα οκτώ συνολικά ασθενοφόρα βρίσκονται στη διάθεση των διασωστών πληρωμάτων, καθώς τα τρία βρίσκονται ακινητοποιημένα εξαιτίας βλαβών. «Τα πέντε λοιπόν ασθενοφόρα είναι αξιόμαχα, το κάθε ένα όμως από αυτά έχει καλύψει περισσότερα από 500.000 χιλιόμετρα! Εχουν ξεπεράσει, δηλαδή, κατά πολύ το προσδόκιμο χρόνο ζωής τους που είναι τα δέκα χρόνια».
Οπως τόνισε, τα περισσότερα από αυτά έχουν παραληφθεί πριν από την Ολυμπιάδα του 2004, ενώ τρία δόθηκαν ως προσφορά εφοπλιστών μετά τις πυρκαγιές του 2007. Και από αυτά όμως, τα τρία πιο καινούργια, το ένα μόνον χρησιμοποιείται, καθώς τα άλλα δύο είναι ακινητοποιημένα λόγω βλαβών.
enet.gr
  • Blog Archive