Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Απάτη χιλιάδων ευρώ στο εστιατόριο της ΓΑΔΑ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Ιουνίου 21, 2014

Απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ μέσα στο ίδιο τους το «σπίτι» ανακάλυψαν οι αστυνομικές αρχές. 
Πρόκειται για τη λέσχη-εστιατόριο που στεγάζεται στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η υπεξαίρεση...
ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
Για την υπόθεση συνελήφθη διαχειριστής της λέσχης, υπαστυνόμος Α', ο οποίος και κατηγορείται για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος ενώ εξετάζεται πιθανή ανάμειξη και άλλων αστυνομικών.
Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε έρευνα στο γραφείο διαχείρισης και στους προσωπικούς χώρους του αστυνομικού, στη λέσχη - εστιατόριο, απ' όπου κατέσχεσαν όλα τα υπηρεσιακά βιβλία και φακέλους (ισολογισμού, δαπανών, ημερολογίου ταμείου, διπλότυπες αποδείξεις, αγοράς τροφίμων, συσσιτίου κρατουμένων κ.τλ.) καθώς επίσης και διάφορα παραστατικά έγγραφα (αποδείξεις, τιμολόγια, δελτία αποστολής κ.τλ.), τα οποία μελετώνται για να διαπιστωθεί το μέγεθος της κατάχρησης σε βάρος της υπηρεσίας.
Ο κατηγορούμενος, όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, τουλάχιστον από το 2009 μέχρι σήμερα, υπεξαίρεσε τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά, από το αποθεματικό Ταμείου και τα πλεονάσματα είσπραξης, το ύψος των οποίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.
Ο εν λόγω αστυνομικός τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
enet.gr
  • Blog Archive