Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Από το Βαθύ Κόκκινο

Μία απίστευτη προβοκάτσια σε βάρος του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγες ώρες. Δράστης η διαβόητη ιστοσελίδα neaellada.gr που μετά τη σκόνη που ξεσήκωσε τις προηγούμενες ημέρες σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο με την ανάρτηση της ανακοίνωσης των εργαζομένων της ΝΕΡΙΤ υπό τον ψευδεπίγραφο και παραπλανητικό τίτλο "Η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ για τη «μαύρη» επέτειο του λουκέτου".


Η ανάρτηση δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αποδοκιμάσει την ιστοσελίδα, ακόμη και να την κλείσει ή να μας εξηγήσει αν θεωρεί συνέχεια της ΕΡΤ το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ και τους εργαζόμενους σε αυτήν "εργαζόμενους της ΕΡΤ".


Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να γνωρίζει οτι οι εργαζόμενοι της
ΕΡΤ εκφραζόμαστε μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις και τις αποφάσεις των Σωματείων και των Ομοσπονδιών μας. Το κείμενο αυτό που δεν έχει λέξη καταδίκης για το κυβερνητικό πραξικόπημα της 11ης Ιουνίου είναι ένα μανιφέστο που στρέφεται ενάντια στα σωματεία, ενάντια ακόμη και στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ που στήριξε, μέχρι τώρα τουλάχιστον, τον αγώνα όσων αποφασίσαμε να μην υποκύψουμε στον κυβερνητικό εκβιασμό και να συνεχίσουμε τον αγώνα για πλήρη επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Είναι τουλάχιστον γελοίο να δημοσιεύεται σε μια ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ δίπλα μάλιστα σε διαφημιστικό μπάνερ βασισμένα στο προεκλογικό σποτ του κόμματος για το κλείσιμο της ΕΡΤ ("Η Φωνή μας Σίγησε..."), με αυτόν τον τίτλο.

Την λαθροχειρία που τόλμησε το neaellada.gr δεν τόλμησαν ούτε οι συνάδελφοι της ΝΕΡΙΤ που υπογράφουν ως "ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ"

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποφάσισε να αναγνωρίσει το μόρφωμα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποφάσισε ξαφνικά να αλλάξει γραμμή, τότε οφείλει να αποδοκιμάσει την ιστοσελίδα και να διακόψει κάθε επίσημη σχέση μαζί της. Ακόμη και να την κλείσει. Τώρα.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ δεν είναι σημαία ευκαιρίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η αυριανή Κυβέρνηση του τόπου δεν επιτρέπεται να εκτίθεται από επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς.

ΚΑΡΙΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, Δημοσιογράφος ΕΡΤ, Μέλος της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Άνω Πετραλώνων.



Και από το μπλοκ ΑΝΑΠΟΔΑ αντιγράφουμε:



Α σοφες επιλογές

Συγγνώμη λάθος.

Δεν καταλάβαμε ότι οι εργαζόμενοι στη ΝΕΡΙΤ, δεν είναι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ .

Δεν διαβάσαμε το κείμενο, δεν πήραμε είδηση ότι εδώ και ένα χρόνο δεν υπάρχει ΕΡΤ, ή τα ξέραμε όλα αυτά και απλά γουστάραμε να βάλουμε τον τίτλο ... εργαζόμενοι της ΕΡΤ .

Πρόκειται για ακόμα ένα λάθος (πατάτα) από το νεοσύστατο πόρταλ ... Νέα Ελλάδα.. στενά συνδεδεμένο με την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ .

Όλοι ξέρουμε πόσο προβληματικές είναι οι αντιλήψεις που κουβαλά αυτό το πόρταλ που δεν φαίνεται να σημειώνει ιδιαίτερη επιτυχία.

Η διεύθυνση του Νέα Ελλάδα ανατέθηκε στο Δ. Μπεκιάρη, έναν άγνωστο για πολλούς δημοσιογράφο που δεν γνωρίζουμε πώς επιλέχτηκε.

Ο Μπεκιάρης αν ανατρέξει κανείς το βιογραφικό του, έχει δουλέψει σε περιοδικά διαφόρων διεθνών συμβουλευτικών επιχειρήσεων σε στρατιωτικά ζητήματα, στην εφημερίδα ΑΞΙΑ που έχασε κάθε δημοσιογραφική εγκυρότητα όταν ήρθε στην επικαιρότητα ο χρηματισμός της.

Στη λαμπρή σταδιοδρομία του Μπεκιάρη συμπεριλαμβάνεται και μια σύντομη θητεία στα Παραπολιτικά που συχνά έχουν επικριθεί ως Αυριανιστικό και φιλοακροδεξιό έντυπο.

Από την προγενέστερη στο σαϊτ του..... Periodista.... δημοσιογραφική δουλειά του ξεχωρίζει ένα επιθετικό άρθρο το 2008 με τίτλο ( Αλέξης Τσίπρας λαϊφ στάιλ ηγέτης με κνίτικες αποχρώσεις).

Το προφίλ του Μπεκιάρη δείχνει έναν λαϊκιστή μετανοημένο δεξιό και είναι να απορεί κανείς πώς επιλέχτηκε για αυτή τη θέση.

Και το αστείο έχει πάψει από καιρό να είναι αστείο και αυτό γιατί το Πόρταλ και οι ιδέες του, παραπέμπουν σε μια χρεοκοπημένη συνθηματολογία που θα εντασσόταν πολύ πιο αρμονικά στο οπλοστάσιο της Ν.Δ.

Και ρωτάμε ποιος έχει την ευθύνη γι' αυτό το Πόρταλ;  Ποιος το χρηματοδοτεί;  Και στη βάση ποιας ιδεολογικής πλατφόρμας κινείται;

Θα μας απαντήσει κάποιος;

               Μεντα
  • Blog Archive