Σάββατο 28 Ιουνίου 2014


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΗ που παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της.  Το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί ένα κοινωνικό αγαθο πρωτευούσης σημασίας για την επιβίωση του ανθρώπου. Από τη πρώτη στιγμή το Κίνημα Δεν Πληρώνω μαζί με τους εργαζομένους στη ΔΕΗ έδωσε μεγάλους κοινωνικούς αγώνες για να παραμείνει αυτό το αγαθό δημόσιο και προσβάσιμο σε όλους.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στις πολιτικές μανούβρες του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία "διευρυμένου παλλαϊκού μετώπου"  ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. 
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τα έχει βρει σε όλα τα επίπεδα με το μεγάλο κεφάλαιο και είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσει τα βήματα της ομοϊδεάτισσας της, προέδρου της Βραζιλίας, Ρούσεφ, που ξεπούλησε τη χώρα της σε πολυεθνικές.

Μια μικρή ομάδα πρώην μελών του Κινήματος  Δεν Πληρώνω που έχει προσχωρήσει στο ΣΥΡΙΖΑ,  εκμεταλλεύεται και δυσφημεί, τους αγώνες εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, που ακολουθούν τα προτάγματα πολιτικής ανυπακοής του Κινήματος μας.
Ετσι, για μια ακομη φορά χαιρέτησαν τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ της 26/6/14 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, μη εκπροσωπώντας παρά μόνο τον εαυτό τους και φυσικά όχι το Κίνημα Δεν Πληρώνω.


Την ίδια ώρα μέλη του Κινήματος, παραβρίσκονταν στις δίκες των συναγωνιστών στη Λαμία  και τη Κατερίνη, για τους αγώνες του λαού ενάντια στα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων. Ταυτόχρονα, άλλοι συναγωνιστές μας, έκαναν δεκάδες συνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά.

Δηλώνουμε ότι οι συμμαχίες με τους εργαζομένους της ΔΕΗ και το λαϊκό κίνημα χτίζονται στους δρόμους του αγώνα και όχι σε κλειστές αίθουσες συνάξεων κομματικών καρεκλοκενταύρων διαχειριστικής συστημικής λογικής .

KINHΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
Καυτατζόγλου 8,  1ος όροφος
Πατήσια, 111 44, Αθήνα
e-mail: epitropes2010@gmail.com
Τηλ και fax: 211 0192839   
 www.kinimadenplirono.eu
  • Blog Archive