Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΜΕ ΤΑΡΙΦΑ 240 ΕΥΡΩ!

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τρίτη, Ιουλίου 29, 2014
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Σε μια εποχή που όλος ο κόσμος αγωνίζεται για το πως θα τα βγάλει πέρα, υπάρχουν εκκλησίες σε χωριά των Σερρών που ζητούν για την τέλεση...ενός μνημοσύνου από 200 εως 250 ευρώ!

 Και δεν είναι μόνο αυτό, γιατί αν κάνεις το ΄΄λάθος΄΄ και ζητήσεις το μνημόσυνο να γίνει Σάββατο το ποσό ανεβαίνει στα 300 ευρω με την δικαιολογία οτι ''ανοίγεις'' εκκλησία άσχετα αν και κατα την πίστη μας το Σάββατο θεωρείται ως η ημέρα των νεκρών!

Φυσικά αν ανοίξεις την Αγία Γραφή και διαβάσεις τον Λόγο του Θεού κατι τέτοιο δεν θα το βρεις, οπότε είναι κρίμα να πατάς στην πίστη και τον πόνο του άλλου και να θεωρείς οτι ''τι θα κάνει θα τα δώσει..??''

Το αν είναι ενήμερη η Μητρόπολη των Σερρών για το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι σίγουρο καθώς σε καμιά ενορία εντός της πόλης των Σερρών δεν ισχύει κάτι τέτοιο!

Εκεί ισχύει το αυτονόητο..υπάρχουν ενορίες που δεν παίρνουν κανένα ποσό και αφήνεις ότι ποσό θέλεις, και υπάρχουν και ενορίες που δίνεις ένα ποσό των 50 ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα.

Καλό είναι να το ερευνήσει αυτο η Μητρόπολη των Σερρών, ωστε να μην απομακρύνει το ποίμνιο της απο τους κόλπους της..αλλά να το κρατά κοντά της σύμφωνα με τους όρους του ευαγγελίου που αυτή πρεσβεύει!


tromaktiko
  • Blog Archive