Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΣΤΟ 289 Τ.Π. ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ «ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΓΑΚΙΑ Ο ΚΑΦΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ» ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΒΡΙΣΙΕΣ…
Εξοργισμένο είναι όλο το προσωπικό και ιδιαίτερα οι συνάδελφοι φαντάροι με τον υποδιοικητή Ταγματάρχη Πεζικού Αντων.
Όλοι χαρακτηρίζουν την συμπεριφορά του «περίεργη», καθώς η αντιμετώπιση των υφισταμένων συμπεριλαμβάνει...  φωνές, ειρωνεία και αλαζονεία. Χωρίς να έχει καμιά συναίσθηση για τις σπουδές τους, την εργασιακή τους εμπειρία, των προβλημάτων και αδιεξόδων που αντιμετωπίζουν, προσβάλει και μειώνει συστηματικά, με όρους που κανονικά θα έπρεπε να προκαλέσουν το ενδιαφέρον και τη φροντίδα των εξειδικευμένων επιστημόνων του Υγειονομικού. 
Ιδιαίτερα επιθετική είναι η στάση του στους φαντάρους που εκτελούν υπηρεσία στο ΚΨΜ καθώς ασκεί έντονη ψυχολογική πίεση.  Καταρχήν, θεωρείται αυτονόητο από τον ίδιο ότι οι συνάδελφοι πρέπει να ξέρουν “τι καφέ πίνει” ώστε να μην κουράζεται να τον παραγγείλει. Τουλάχιστον έγκλημα θεωρείται “να μην έχει παγάκια ο καφές του”…

Δεν ξέρουμε και δεν μας ενδιαφέρει για το αν με τον ίδιο τρόπο φέρεται στην υπόλοιπη καθημερινότητα του. Σίγουρα όμως δε δείχνει αυτό το σκληρό και επιθετικό πρόσωπο στους ανωτέρους του. Τον άσχημο τρόπο και τις προσβολές τις κρατά για τους φαντάρους και τους υφισταμένους υπαξιωματικούς-αξιωματικούς, οι οποίοι βιώνουν καθεστώς φόβου.
Ο ίδιος κατάγεται από την Σαμοθράκη, απολαμβάνει το αμετάθετο του και αντιμετωπίζει το στρατόπεδο ως τσιφλίκι του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και όταν δίνονται επιπλέον άδειες-οδοιπορικά στους φαντάρους από το διοικητή –λόγω της μεγάλης απόστασης που χωρίζει την Σαμοθράκη από τους τόπους καταγωγής των συναδέλφων- ο υποδιοικητής θα παρέμβει για να τις κόψει!
Εντύπωση προκαλεί η εκ διαμέτρου αντίθετη συμπεριφορά του υποδιοικητή απέναντι στους ντόπιους ΕΠ.ΟΠ., ιδιαίτερα αυτών που εκμεταλλεύεται την ειδικότητα «για να παράγει έργο», καθώς ακολουθείται ένα «δούναι και λαβείν» που περιλαμβάνει κατασκευές έναντι αδειών-απαλλαγών υπηρεσιών. Τις οποίες φυσικά φορτώνονται οι υπόλοιποι.
Θα άξιζε επομένως ο διοικητής της μονάδας να ρίξει μια καλύτερη ματιά και να φροντίσει πιο συστηματικά για την τήρηση των νόμων και των κανονισμών που διέπουν την συμπεριφορά των στελεχών και τις υπηρεσίες.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


http://diktiospartakos.blogspot.com
  • Blog Archive