Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ομολόγησαν ότι έκαψαν ζωντανό τον έφηβο Παλαιστίνιο

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Τρίτη, Ιουλίου 15, 2014
Σε ετοιμότητα άρματα μάχης του ισραηλινού στρατού σε βάση κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας για το ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης στην περιοχή (Φωτ: EPA)Προφυλακίστηκαν τρεις Ισραηλινοί, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι, καθώς ομολόγησαν ότι απήγαγαν και έκαψαν ζωντανό τον 16χρονο Παλαιστίνιο, του οποίου ο θάνατος πυροδότησε νέες συγκρούσεις μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού, με βομβαρδισμούς στη...
 Λωρίδα της Γάζας που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 175 Παλαιστινίους.
 
Οι τρεις συλληφθέντες, δύο 17χρονοι και ένας 29χρονος, ομολόγησαν, κατά την ανάκριση, ότι σκότωσαν τον Μοχάμεντ Αμπού Χαντίρ επειδή ήθελαν να πάρουν εκδίκηση για τη δολοφονία των τριών εβραίων φοιτητών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη τον Ιούνιο. 
 
Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των τριών συλληφθέντων που προφυλακίστηκαν με ομόφωνη δικαστική απόφαση και πλέον αναμένουν το επίσημο κατηγορητήριο της υπόθεσης που θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή.
 
Ο κύριος ύποπτος για την απαγωγή και τη δολοφονία του 16χρονου παλαιστίνιου είναι ένας 29χρονος εβραίος έποικος, ο οποίος αντιμετωπίζει τις σοβαρότερες κατηγορίες. Ο συνήγορός του αναμένεται να επικαλεστεί προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε στο παρελθόν. Οι συγγενείς του υποστηρίζουν ότι ο 29χρονος ήταν υπό ψυχιατρική φροντίδα, καθώς είχε παλαιότερα προσπαθήσει να στραγγαλίσει τη μικρή κόρη του και γι’ αυτό θα επικαλεστούν μειωμένο καταλογισμό.
 
Σύμφωνα με την Σιν Μπετ, την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, τις πρώτες πρωινές ώρες της 2ας Ιουλίου, που για τους μουσουλμάνους ήταν το τέλος της ημέρας νηστείας του Ραμαζανιού, οι τρεις εβραίοι τριγυρνούσαν επί ώρες με αυτοκίνητο στην αραβική συνοικία της Ιερουσαλήμ, προσπαθώντας να βρουν να απαγάγουν έναν Παλαιστίνιο, ώσπου εντόπισαν τον Μοχάμεντ Αμπού Χαντίρ. Τον έβαλαν στο αυτοκίνητό τους, τον οδήγησαν σε δάσος έξω από την πόλη όπου ο 29χρονος τον χτύπησε στο κεφάλι με λοστό και με τη βοήθεια των δύο 17χρονων συνεργών του, τον περιέλουσε με βενζίνη και τον έκαψε ζωντανό.
 
Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν ότι οι κατηγορούμενοι ομολόγησαν πως μία ημέρα πριν την απαγωγή και τη δολοφονία του 16χρονου Παλαιστίνιου προσπάθησαν να αρπάξουν μέσα από τα χέρια της μητέρας του ένα 9χρονο αγοράκι στην ανατολική Ιερουσαλήμ, όμως απέτυχαν και τράπηκαν σε φυγή.
 
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος έχει κατηγορήσει ευθέως τη Χαμάς για τη δολοφονία των τριών εβραίων φοιτητών, αποδοκίμασε τη δολοφονία του Αμπού Χαντίρ χαρακτηρίζοντάς την «απεχθή ενέργεια». Διέταξε την αστυνομία να βρει άμεσα τους ενόχους και δεσμεύθηκε να δικαστούν αυστηρά.
 
Η ένταση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς κλιμακώθηκε μετά τα δύο φονικά περιστατικά. Περισσότεροι από 175 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς. Η οργάνωση απαντά με την εκτόξευση εκατοντάδων ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
enet.gr
  • Blog Archive