Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Ιουλίου 02, 2014


ΣΕΛΜΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ξεκινάνε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας για να αποτρέψουν το ξεπούλημα της «μικρής ΔΕΗ». Το νομοσχέδιο διάλυσης και ξεπουλήματος της ΔΕΗ αποτελεί ένα ακόμα έγκλημα της άθλιας συγκυβέρνησης. Το ρεύμα, το νερό, οι συγκοινωνίες, δεν είναι εμπορεύματα για να μπαίνουν στη ζυγαριά του «δούναι και λαβείν» με την τρόικα. Είναι βασικά κοινωνικά αγαθά και κανονικά θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν. Έχουν απόλυτο δίκιο οι ...
εργαζόμενοι της ΔΕΗ που ξεσηκώνονται και είμαστε όλοι στο πλευρό τους.
Και πριν ακόμη ξεκινήσουν τις απεργίες τους βγαίνει η κυβέρνηση και απειλεί με επιστράτευση. Είναι μια πρόκληση ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους. Αλλά δυστυχώς η ηγεσία της ΓΣΕΕ συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα. Αντί να βγει μπροστά και να καλέσει σε πανεργατική απεργία για να σώσουμε τη ΔΕΗ, αντί να βγει και να πει καθαρά ότι σε περίπτωση που επιστρατεύσουν τους εργαζόμενους της ΔΕΗ θα βγει η ίδια και θα τους καλέσει να συνεχίσουν απεργιακά, και θα τους στηρίξει με κάθε τρόπο,  κοιμάται ύπνο βαθύ.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από τους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ. Πριν από ενάμιση χρόνο, αρνήθηκαν να στηρίξουν τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ στη δική μας απεργία διαρκείας. Σήμερα δεν κάνουν τίποτε για να αρθεί η επιστράτευση μας που συνεχίζεται ακόμη. Πριν από ένα χρόνο δεν έκαναν τίποτε για να στηρίξουν τους καθηγητές που και αυτοί επιστρατεύτηκαν. Αυτή είναι η ηγεσία της ΓΣΕΕ. Οι πιο θερμοί υποστηρικτές της κυβέρνησης.
Μόνο από τα κάτω οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, γι’ αυτό δηλώνουμε, ότι εμείς που βιώνουμε στο πετσί μας την επιστράτευση, θα είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων της ΔΕΗ για να υπερασπίσουμε όλοι μαζί τα κοινωνικά αγαθά και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΝΘΟΣ ΤΣΑΚΟΣ

  • Blog Archive