Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014




Στην ηλικία των 19 ετών η αθλήτρια του σνόουμπορντ, Έιμυ Πάρντυ (Amy Purdy), προσβλήθηκε από βακτηριακή μηνιγγίτιδα και είχε ελάχιστο ποσοστό επιβίωσης.

 Παρόλο που ξεπέρασε την λοίμωξη, υπέστη σηπτικό σοκ με αποτέλεσμα να χάσει και τα δύο της πόδια, από τα γόνατα και κάτω, αλλά και ...

το νεφρό της.

Με αφορμή τη φωτογράφισή της για το αθλητικό περιοδικό ESPN, μαθαίνουμε περισσότερα για τη δυναμική προσωπικότητα της αθλήτριας.


Προσωπική ζωή και καριέρα

Η Έιμυ ξεκίνησε να ασχολείται με το σνόουμπορντ στην ηλικία των 15 ετών.

Το 1999, μετά την άτυχη στιγμή στη ζωή της, δεν το έβαλε κάτω και η πρώτη της σκέψη ήταν να ξεκινήσει ξανά να αθλείται.

Μάλιστα, δεν μπορούσε να βρει προσθετικά πόδια που θα την βοηθούσαν στο ακραίο αυτό άθλημα, γι΄ αυτό τα έφτιαξε μόνη της!

Μετά από πολύωρες προπονήσεις και ύστερα από μεγάλη προσπάθεια, κατάφερε να γίνει μέλος της αμερικανικής Εθνικής Ομάδας Σνόουμπορντ. Η μεγαλύτερα στιγμή στην καριέρα της, ήταν όταν κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στο Σότσι της Ρωσίας.

Άλλες ασχολίες

Το 2005 συν-ίδρυσε τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Adaptive Action Sports, που κύριο μέλημα του είναι να καλωσορίζει άτομα με κινητικά προβλήματα στον κόσμο των πιο απαιτητικών και ακραίων σπορ.

 Η ίδια ποτέ δεν παραιτήθηκε μετά την ασθένεια της και μέσω της τραγικής της ιστορίας, επιθυμεί να παρακινήσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί, να προκαλούν συνέχεια τον εαυτό τους και ποτέ να μην παραιτούνται.

 Πέρα από παγκόσμιας κλάσης αθλήτρια, η Έιμυ συμμετέχει σε συμβουλευτικές ομιλίες για οργανώσεις που ασχολούνται με αθλητές με κινητικά προβλήματα

 mixanitouxronou.gr
  • Blog Archive