Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ! Αγανάκτησε (δήθεν) και ο Επίτροπος της Ε.Ε. για τα διόδια!

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Παρασκευή, Ιουλίου 25, 2014

Όταν οι θύτες, υποκριτικά, συμπονούν τα θύματα τους!!!
 
ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΟΤΙ ΘΑ ΘΕΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αγανάκτησε και ο Επίτροπος της Ε.Ε. για τα διόδια! (Τώρα μας έπεισε!!)

Άμεσα θα τεθεί στην κυβέρνηση, από τον Ευρωπαίο Επίτροπο περιφερειακής πολιτικής κ. Γιοχάνες Χαν, το θέμα των διοδίων (τιμές και χωροθέτηση), γιατί απασχολεί πολύ κόσμο. Μετά από αναφορά... του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστού, στη χθεσινή συνάντησή τους στη Λάρισα, με προμετωπίδα το πανθεσσαλικό πένθος για τον θάνατο των τριών νέων στο Στεφανοβίκειο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Είναι αρκετά μεγάλο το ποσό και θα πρέπει η ευρωπαϊκή επιτροπή να επανεξετάσει το θέμα καθώς δεν έχει νόημα». Ραγδαίες οι εξελίξεις από το πολύνεκρο τροχαίο, με τους κατοίκους του Στεφανοβικείου να ετοιμάζονται για κλείσιμο του δρόμου Λάρισας- Βόλου, οι οποίοι με πάνδημη συμμετοχή, όπως και οι κάτοικοι του Ριζομύλου, κήδεψαν χθες τις δύο αδελφές Ιωάννα και Κατερίνα Κουτσιαρή και τον Φίλιππο Καπανιάρη.
Οι τρεις νέοι είχαν φύγει την Τρίτη το βράδυ προς Τετάρτη, από πανηγύρι στον Ριζόμυλο, όπου η Ιωάννα τραγούδησε και έπαιξε κιθάρα.

«Πυρ» από κόμματα, βουλευτές και φορείς για το ζήτημα της χωροθέτησης των διοδίων και των τιμών.

 ΑΓΟΡΑΤΣΟΣ- ΧΑΝ Αναλυτικά για το θέμα των διοδίων ο περιφερειάρχης ανέφερε στον Επίτροπο: «Δυστυχώς όμως, η επίσκεψη αυτή του Ευρωπαίου Επιτρόπου γίνεται σε μία μέρα πένθους για τη Θεσσαλία μια μέρα όπου θρηνούμε τον χαμό τριών νέων παιδιών, που άφησαν την τελευταία τους πνοή σε ένα δρόμο καρμανιόλα, γιατί το κόστος χρήσης της εθνικής οδού είναι πολύ μεγάλο.

Η παραχωρησιούχος εταιρεία βλέπει το δένδρο και χάνει το δάσος. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τρία διόδια μέσα στην Π.Ε. Λάρισας με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να κινούνται από τους παραδρόμους. Πρέπει να μειωθούν και οι τιμές των διοδίων αλλά και να αλλάξει η χωροθέτησή τους».
Από την πλευρά του ο κ. Χαν εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για το γεγονός και τόνισε ότι το θέμα αυτό θα τεθεί άμεσα στην επόμενη συνάντηση με την κυβέρνηση καθώς απασχολεί πολύ κόσμο.

Ο ίδιος σημείωσε ότι πρόσφατα έπρεπε να ταξιδεύσει οδικώς από τα Σκόπια στην Αθήνα και πέρασε απο 11 διόδια πληρώνοντας περίπου 30 ευρώ! «Είναι αρκετά μεγάλο το ποσό και θα πρέπει η ευρωπαϊκή επιτροπή να επανεξετάσει το θέμα καθώς δεν έχει νόημα», όπως τόνισε να χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους αυτοκινητόδρομοι, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούνται από το ευρύ κοινό.

με πληροφορίες από την Ελευθερία
  • Blog Archive