Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Τέσσερις συλλήψεις - ιδιωτών και αστυνομικών - για αδικήματα εις βάρος μετανάστη

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Παρασκευή, Ιουλίου 25, 2014
49χρονος αρχιφύλακας και 36χρονος ιδιώτης γνωρίζονταν με 46χρονο επιχειρηματία και ενεργούσαν για λογαριασμό του, προκειμένου να εξαναγκάσουν τον μετανάστη να αποχωρήσει από την επιχείρησή του, χωρίς να του καταβάλει... δεδουλευμένα ύψους 23.900 ευρώ.

 Ειδικότερα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν χθες, Πέμπτη, δύο αστυνομικοί (49χρονος αρχιφύλακας και 25χρονος αστυφύλακας), οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσία της Αττικής, καθώς και δύο ιδιώτες, ηλικίας 46 και 36 ετών, για αδικήματα σε βάρος 30χρονου μετανάστη, υπηκόου Αφγανιστάν.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με τη σχηματισθείσα ποινική δικογραφία, κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για παράνομη βία, απρόκλητη σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απλή συνέργεια και ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά καθώς και για παράβαση καθήκοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι προχθές, Τετάρτη, οι δύο αστυνομικοί μετέβησαν με περιπολικό όχημα, μαζί με τον 36χρονο ιδιώτη, στην επιχείρηση του 46χρονου επιχειρηματία, στην περιοχή «Λάκα» Αναβύσσου, όπου εργαζόταν ο 30χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, από το έτος 2010, διαμένοντας σε πρόχειρο κατάλυμα που του είχε παραχωρήσει ο επιχειρηματίας.

 Ο 49χρονος αρχιφύλακας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., επιδεικνύοντας προσβλητική και καταναγκαστική συμπεριφορά σε βάρος του μετανάστη, του άσκησε σωματική βία και προκάλεσε φθορές σε αντικείμενα του, παρουσία του 25χρονου αστυφύλακα και του 36χρονου ιδιώτη.

Ανάλογη συμπεριφορά είχε επιδείξει ο αρχιφύλακας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, όταν πριν από περίπου δύο εβδομάδες, είχε μεταβεί μαζί με τον 25χρονο αστυφύλακα στη συγκεκριμένη επιχείρηση, όπου εξύβρισε και απείλησε τον εργαζόμενο.

 Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 49χρονος αρχιφύλακας και ο 36χρονος ιδιώτης γνωρίζονταν με τον επιχειρηματία και ενεργούσαν για λογαριασμό του, προκειμένου να εξαναγκάσουν τον μετανάστη να αποχωρήσει από την επιχείρησή του, χωρίς να του καταβάλει δεδουλευμένα ύψους 23.900 ευρώ.

 Και στις δυο περιπτώσεις οι αστυνομικοί δεν ενημέρωσαν το επιχειρησιακό κέντρο της υπηρεσίας τους για τη μετάβασή τους στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

             
                                                                                                                         thepressproject.gr via roz karta
  • Blog Archive