Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Έμπολα: Έφτασαν τους 2.811 οι νεκροί στη δυτική Αφρική [βίντεο+φωτο]

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τρίτη, Σεπτεμβρίου 23, 2014


Τραγικός είναι ο τελευταίος απολογισμός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τα θύματα του Έμπολα, καθώς, με...

βάση τα στοιχεία, η επιδημία του ιού έχει στοιχίσει τη ζωή 2.811 ανθρώπων στη δυτική Αφρική σε σύνολο 5.864 κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον προηγούμενο απολογισμό του οργανισμού, ως την 14η Σεπτεμβρίου, οι θάνατοι ήταν 2.630 επί συνολικά 5.357 κρουσμάτων.

Η Λιβερία, η χώρα η οποία έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία, έχει καταγράψει 1.578 θανάτους επί συνόλου 3.022 κρουσμάτων, σύμφωνα με ένα έγγραφο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα στην έδρα του ΠΟΥ στη Γενεύη.

Στις άλλες δύο χώρες οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από τη χειρότερη επιδημία του Έμπολα στην Ιστορία, καταγράφονται 632 νεκροί στη Γουινέα επί συνόλου 1.008 κρουσμάτων και 593 νεκροί στη Σιέρα Λεόνε επί συνόλου 1.813 κρουσμάτων.

Ο ΠΟΥ, επίσης επισήμανε ότι η ασθένεια έχει «περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό» στη Σενεγάλη και στη Νιγηρία.Αναλυτικότερα:

Στη Νιγηρία, έχουν καταγραφεί οκτώ θάνατοι επί 20 κρουσμάτων, με το τελευταίο κρούσμα να έχει διαγνωστεί την 8η Σεπτεμβρίου.

Στη Σενεγάλη έχει καταγραφεί μόνο ένα κρούσμα. Πρόκειται για έναν φοιτητή από τη Γουινέα, η ανάρρωση του οποίου ανακοινώθηκε από τις αρχές της χώρας την 10η Σεπτεμβρίου.Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε εγκεκριμένη θεραπεία για τον αιμορραγικό πυρετό που προκαλεί ο ιός Έμπολα μέχρι σήμερα. Η επιδημία σε εξέλιξη, η οποία εκδηλώθηκε στις αρχές της χρονιάς στη Γουινέα, έχει προκαλέσει τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων μετά την ανακάλυψη του ιού το 1976.Μάλιστα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 18 Σεπτεμβρίου χαρακτήρισε την επιδημία «απειλή για την διεθνή ειρήνη και την διεθνή ασφάλεια», εκδίδοντας για πρώτη φορά στην Ιστορία μια τέτοια ανακοίνωση για μια υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  • Blog Archive