Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΑ : Νεκρά παιδιά από μολυσμένα εμβόλια ιλαράς

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 20, 2014
tr Τουλάχιστον 15 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες ακόμη νοσηλεύονται στη Συρία αφού τους χορηγήθηκαν μολυσμένα εμβόλια κατά της ιλαράς. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το περιστατικό σημειώθηκε σε μια περιοχή που ελέγχεται από...
τους αντάρτες, στην επαρχία του Ιντλίμπ στη βόρεια Συρία και περίπου 50 παιδιά νοσηλεύονται με συμπτώματα δηλητηρίασης ή αλλεργικής αντίδρασης μετά τον εμβολιασμό τους, στην περιοχή Μάαρετ αλ Νούμαν, στα νότια του Χαλεπιού.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος της συριακής αντιπολίτευσης Siraj Press, αναφέρει πως η εκστρατεία του εμβολιασμού διεξαγόταν από την Μονάδα Συντονισμού Βοήθειας, την πτέρυγα ανθρωπιστικών υποθέσεων του αντιπολιτευόμενου Εθνικού Συνασπισμού.

Τα προγράμματα εμβολιασμού της κυβέρνησης έχουν διακοπεί στις περιοχές που δεν ελέγχονται πλέον από την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και πέρσι ξέσπασε στη χώρα η πρώτη επιδημία πολιομυελίτιδας μετά από 14 χρόνια.

Η μεταβατική κυβέρνηση της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη δεύτερη φάση της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της ιλαράς στο Ιντλίμπ που είχε ξεκινήσει μόλις τη Δευτέρα.

Η πρώτη φάση του εμβολιασμού είχε ξεκινήσει πριν από έναν μήνα, χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα. Όλα τα εμβόλια που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονταν από την ίδια πηγή, πρόσθεσε η αντιπολίτευση χωρίς ωστόσο να κατονομάσει την πηγή αυτήν.

Ιατρικές πηγές εξέφρασαν την υποψία ότι τα εμβόλια αυτά ήταν ληγμένα ή ότι δεν είχαν φυλαχθεί υπό τις κατάλληλες συνθήκες.
Στις αρχές του έτους ο ΟΗΕ είχε ανακοινώσει ότι 1,6 εκατ. παιδιά στη Συρία θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της πολιομυελίτιδας, της ιλαράς, της ερυθράς και των μαγουλάδων.


ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο
  • Blog Archive